«Jente-Chris» debuterte som reporter: – Et steg opp fra «SKAM»

Se hvordan det gikk her.

Torsdag morgen i Majorstua-krysset i Oslo myldrer det av folk i morgenrushet. Her befinner også Ina Svenningdal, best kjent som «Jente-Chris» fra «SKAM», seg denne morgenen, med en blå NRK-mikrofon i hånden.

– Jeg håper folk vil prate med meg, eller så blir det litt stusselig, sier hun på lufta til Silje og Markus i P3morgen. For i disse dager gjør Ronny seg klar til å tre inn i den berømte «gullrekka», sammen med Linn Skåber», med «Linn & Ronnys Tacoshow» som spilles inn i disse dager.

Oppdrag: Skap god stemning

Men P3morgen skal jo også gå som planlagt. Derfor har Markus i de kommende uker sikret seg utegående reporter-vikarer på torsdager og fredager, hvorav førstemann ut er Svenningdal. Til tross for at hun ikke har noen erfaring som reporter, sier hun at hun føler seg bra.

– Er dette et steg opp eller ned fra «SKAM», spør Markus.

– Opp, svarer hun, og blir deretter instruert om å gå til T-banesporet for å skape god stemning blant eventuelle morgengretne nordmenn.

https://www.youtube.com/watch?v=_yyTy3h7k3A&feature=youtu.be

Video: Daniel Rørvik Davidsen, NRK P3

Der forteller hun en stressende person at hun lukter godt, tilbyr en annen kaffen sin, og gir en tredje en god klem.

– Dere skulle sett hvor rød jeg er i fjeset akkurat nå, sier Svenningdal, før hun møter en brite som har hørt om SKAM, men ikke kjenner henne igjen.

«Er det god stemning her eller», roper hun fra perongen. Ett menneske svarer «ja», og med dèt var oppdraget utført.

Gleder seg til i morgen

I etterkant forteller Svenningdal til P3 at hun synes det gikk bra, selv om hun følte hun ikke hadde peiling på det hun gjorde.

– Det var ikke så skummelt, men man er redde for at folk skal bli sure når det er morgenen og de skal på jobb, og er «rett etter sommerferien»-gretten. Men folk var jo blide og fornøyde, forteller hun.

I morgen skal Svenningdal på lufta igjen, noe hun ser fram til.

– Jeg ble glad for at folk tok det i mot så bra, sånn at jeg er litt tryggere da. Jeg gleder meg.

Ser du nå for deg en framtid som reporter?

– Kanskje ikke med det første, sier hun og ler.

– Men det hadde ikke gjort meg noe å gjøre det igjen.