Dette er P3s nye formiddagsstemme

Fra neste mandag skal Jørn fylle formiddagstimene dine med god musikk og underholdende historier.

– Jeg husker jeg pleide å brenne CDer til fester. Jeg tok alltid med en del hitlåter jeg visste folk likte og ville synge med til, og mellom disse gjemte jeg noen låter som jeg mente folk burde like. På den måten ga jeg folk både det de ville ha, men også det de ikke visste at de ville ha.

– Jeg skal ta frem min indre Tore Strømøy

Og det er omtrent slik det nye formiddagsshowet på P3 kommer til å bli. Mens Ruben er han beleste karen på festen som har med seg en mindre kjent, men kredibel LP-plate og Christine flekker opp mac’en for å sette på sine nyeste klubbfunn på Soudcloud, sitter Jørn og forteller en røverhistorie om den gangen han sneik seg inn backstage på Bad Religion-konserten på Slottsfjell-festivalen.

Fra neste mandag mellom klokken 09 og 11 er det nemlig det som kommer til å prege kanalen, når Jørn har premiere på sitt helt nye musikkshow; Jørn.

– Jeg skal ta frem min indre Tore Strømøy og nå ut til alle som hører på. Dette blir et program med masse show, mange gode historier og ikke minst god og variert musikk. Du kommer garantert til å trekke på smilebåndet samtidig som du kanskje kommer til å oppdage noen nye favorittlåter, sier Jørn.

Jørn (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

Fan av Taylor Swift

Jørn Kaarstad, tidligere programleder i Hallo P3, er av typen som ofte føler seg utilpass på dansegulvet, men som alltid reiser seg opp og synger høyt hvis favorittlåta kommer. Han elsker skatepunk og forguder det harde, røffe og tunge. Setter du på 2 Chains, A$AP Rocky eller The Weeknd vil det garantert falle i smak, og han nikker heftig med til Drakes «Started From The Bottom». Men den nye musikkprogramlederen har også, overraskende nok, et stort hjerte for Taylor Swift.

– Pappa elsker alt fra italiensk smørsangermusikk til country, og jeg tror det er gjennom han jeg har fått smaken på denne blandingen av godt pophåndtverk og country. Jeg digger Taylor Swift og spesielt låta «Love Story».

En side Jørn overhode ikke er flau over – han tror heller det vennene som blir flaue på hans vegne over den semiskjulte siden som Taylor Swift-fan.

– Jeg fascinert over hvor mye P3-musikken betyr for folk. Jeg oppdager ofte at det spilles mange P3-låter for eksempel på fest. Det er ikke nødvendigvis hitlåter, men folk kjenner igjen flere av låtene vi spiller, og synger med. Det er en kanal som spiller bredt og er med på å sette standard. Det skal jeg videreføre og jeg vil gi noe til enhver smak, sier Jørn.

"Løgnas" (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

Vil du vite mer om Jørn? Bli med på et dypdykk i den nye musikkshowpersonligheten:

– Jeg er jævlig svak for alt av import-brus

Hei Jørn. ASL?
– 28, mann, Trondheim, Tananger

Spenstig. Det er kanskje ikke så mange som lever etter et livsmotto nå til dags, men hvis du måtte velge. Hva er ditt favorittmotto?
– Ain’t nobody got time for that!

Sant. Hvem har egentlig tid til slikt? Men musikk derimot – det har du masse tid til. Så hvilke tre låter vier du aller mest tid?
– Sånn i farta er denne buketten en fin pekepinn på låter jeg setter veldig høyt:
Propagandhi – «America’s Army» (Die Jugend Marschiert), Ryan Adams & The Cardinals – «Don’t Fail Me Now» og Ice Cube – «Gansta Rap Made Me Do It»

Hva med favorittskive? Har du det, eller er kanskje det også litt gammeldags?
– NoFX – So Long and Thanks For All The Shoes. Ferdig snakka.

Nei! Det er mye mer på blokka, og du skal jo prate på radio hver dag. Vi må i hvert fall innom noe av det viktigste: Hva er dine topp tre favoritt P3-låter?
Against Me! – Talking Transgender Dysphoria Blues, 2 Chainz – Used 2 og Knife Party – Bonfire.

Det var en variert bukett. Henholdsvis punkrock, hiphop og dubstep. Det går i det mørke og harde. Hva er din favorittsjanger?
– Punk! Primært skatepunk. Det er noe med farten, tekstene, melodiene og ikke minst følelsene musikken gir meg. Jeg husker jeg gikk på barneskolen første gang jeg hørte Bad Religion. Det var på datamaskinen til foreldrene til en kompis av meg. På den tiden var det veldig «artig» å endre oppstartslyden til Windows og hans storebror hadde endret oppstartslyden til Bad Religion sin «21st century digital boy». Jeg husker jeg ble helt satt ut av låta da vi skrudde på maskinen. Jeg hadde aldri hørte noe så tøft før og crossbuster-logoen appellerte veldig til en ung kvisete og ateist.

Ja, Tanagner ligger jo farlig nærme Bibelbeltet. Men se bort ifra tenåringstid og kvisefjes, hva er din favorittlåt fra en annen sjanger enn punk?

– Chicane feat. Tom Jones – Stoned in Love. Har alltid elska den låta av en eller annen grunn. Hørte den på en fest da jeg studerte journalistikk og har digga den siden. Drar den fram med jevne mellomrom. Jeg er ingen dansefyr, verken før eller siden, men skal jeg danse som Erlend Øye er det den låta som må til.

For slikt er det viktig å få i seg riktig kost. Hva spiser du helst?
– Ostefondue!

Der kom den «cheesy»-siden som gjemmer seg bak den harde musikksmaken og de tatoverte underarmene frem igjen. Hva drikker du a?
– Jeg er jævlig svak for alt av import-brus og Hawaiian Punch scorer høyt. På alkoholfronten går det mye i whiskey og cola, Lervig-øl og Fernet. Og en gang i året så drar jeg også fram blenderen og lager Strawberry Daiquri, men det blir jeg ofte så mett av at jeg sovner.

Mye å velge i, men hei! Dette er NRK. Nok snakk om alkohol nå. Hva liker du å gjøre når du ikke drikker opp barskapet?
– Står på scenen med bandet mitt eller ser Game of Thrones med dama.

Enda mer cheese! Når du ikke pøser ut punk og P3-musikk gjennom radioen, hva gjør du da?
– Sover! Hvis jeg ikke får et Yngvar Andersen-moment og finner ut at jeg skal stå opp tidlig for å «gripe dagen», men det hører til sjeldenheten.

Det går med andre ord sjeldent i Karpe Diem på din Spotify, men hallo! Hva hører man ellers på når man er i godt humør?
– Alt fra sukkersøt pop punk (Masked Intruder, Teenage Bottlerocket) til Jay Z, Morten Abel (kongen) og Taylor Swift. Men nå for tiden mest FIDLAR!

Men når du har opp mot hundre problemer, det er «Hard To Stay Awake» og dagen er skikkelig «I Knew You Where Trouble», hva hører du på da?
– Gjerne litt melankolsk indie (sorry, Sivert Høyem), og mye I Was A King og Sparklehorse.

«Jørn» har premiere 31.mars på P3.

15 Responses to “Dette er P3s nye formiddagsstemme”

 1. Kjetil Frugård

  Litt Masked Intruder og Teenage Bottlerocket på radio’n en gang i blant hadde ikke gjort noe 😀

  • HerrTor

   Som om det ikkje er gale nok at NRK har gitt faen i heile april i år så har dei i tillegg kome opp med ein ny dato!

  • Adiele

   Hei. 31. mars skulle det (selvfølgelig) stå.

   Adiele

 2. FraOven

  Masked Intruder, Teenage Bottlerocket, Bad Religion, NoFX, Propagandhi, og med en Hot Water Music t-skjorte. Fremstår som en langt mer likandes fyr enn han høres ut på radioen…

 3. Prikke

  Hei! Kongeparken er vel ikke flyttet til Stavanger nå? Den ligger på Ålgård, og Sandnes er faktisk mellom disse. Fulgte man med i geografitimen her i gården? Superbra program forresten! 😉 PR

 4. Labbetass

  Her er en annen røverhistorie:

  Er det spesielt enkelt å komme seg inn backstage på Slottsfjell, eller? Jeg snek meg inn ved å henge meg på en skokk journalister. Jeg møtte Clutch, som var en særdeles trivelig gjeng. Jeg og Neil Fallon hadde en lengre prat om alt annet enn musikk, og han delte ut øl som om det var julaften, noe som førte til at mitt allerede påseilede jeg ikke husker så mye av konserten etterpå. Heldigvis har jeg sett dem senere. Det var på Raumarock, der de gjorde det utrolige: De fikk Kvelertak (som spilte rett før dem) til å virke som lettvektere. De ble blåst rett tilbake til Rogaland. Slottsfjell, fortsett med å gjøre døren høy og porten vid.

 5. Petrikke Brattsen

  Når Jørn får velge sanger selv plukker han bestandig de aller beste, i mine øyne selvfølgelig 😉
  Fortsett å spille alle de awesome sangene som aldri får spilletid ellers 😀

 6. Kristian Gartland

  Du spælt ein sang idag “letters most die – the brothers g” eller nå sånt, men hjullastern og sorterarn bråkæ sån att e hørt ikkje helt ke du sa. fette bra sang men fin den ikkje…

 7. Martin Opdahl

  halla, tror du det ville ha funket med sangen; Christopher -Limousine (feat. Madcon)?
  Big shoutout til Jørn!
  ps: tror dette er en vår/sommer vibe

 8. Ruben Kristoffersen

  Kunne du ha spilt sangen fra Jungelboken hvor balo synger “ta livet som det faller seg”
  Hilsen sliten tømrer