Journalist pågrepet med artist-dop

En journalist tilknyttet hiphop-magasinet Kingsize ble tirsdag pågrepet av politiet på Hove, da han skulle forsyne rapperne The Cool Kids med marihuana.

The Cool Kids - gutta i røyken

En journalist tilknyttet hiphop-magasinet Kingsize ble tirsdag pågrepet av politiet på Hove, da han skulle forsyne rapperne The Cool Kids med marihuana.

En kilde P3nett har vært i kontakt med, forteller at journalisten ble pågrepet etter å ha vært bakstage med marihuana, og at The Cool Kids hadde mottatt pot. Politiet på Hove bekrefter at journalisten ble anholdt med marihuana på backstageområdet, men vil ikke kommentere om mannen hadde levert dop til artistene.

– Jeg vil ikke bekrefte eller avkrefte at en transaksjon er foretatt. Det er i så fall saksanliggender, og vi kommenterer ikke saker under etterforskning, sier innsatsleder Magnar Heggernes.

Markedsansvarlig for Kingsize, Hallgeir Knutsen, bekrefter at en journalist er pågrepet med dop, men sier at mannen ikke har møtt artistene.

– Det jeg kan si, er at jeg er helt sikker på at han ikke har møtt gruppa. Hvordan de eventuelt har fått tak i dop, vil jeg ikke spekulere i. Knutsen tar videre avstand fra hendelsen.

– Denne journalisten jobber frilans for oss, og er bare én av mange titalls skribenter som leverer stoff til Kingsize. Vi kan ikke ha kontroll på hva disse foretar seg til enhver tid, så denne hendelsen må han ta på sin egen kappe, sier Knutsen.

Kilden som først fortalte om hendelsen til P3nett, hevdet at journalisten hadde tatt med pot til Hove-artistene i bytte mot et intervju. Den påstanden avviser Kingsize-sjefen kontant. – Nei. Vi bytter ikke dop mot intervju. Sånt driver vi ikke med, vi har en journalistisk integritet å ta vare på, svarer Knutsen.

Pot i artistbrakkene

At artister gjerne tar seg en blås før eller etter konsert, er neppe sjokkerende. New York-bandet MGMT, som spilte på Hove på tirsdag, fortalte til Lydverket at de alltid røyker marihuana før de spiller konsert. Ved politiets base på Hove forteller også en av politets hundeførere at folk de har møtt backstage antyder at det er pot og hasj i omløp i artistbrakkene bak hovedscenen, men at politiet har begrenset anledning til å gå inn i disse brakkene for å kontrollere.

Politiets innsatsleder på Hove, Magnar Heggernes, vil ikke uttale seg om hvor og hvordan politiet bruker ressursene sine på festivalen. – Informasjon om hvor vi mener det er mye stoff går vi ikke ut med. Vi vil ikke gi eventuelle overtredere den fordelen, sier Heggernes, og legger til at politiet i utgangspunktet har tilgang til alle områdene på festivalen.

– Samfunnsproblem, ikke festivalproblem

Festivalsjef Morten Sandberg er ikke spesielt fornøyd med at en journalist har forsynt artister med marihuana backstage. – Vi har nulltoleranse for narkotika på Hovefestivalen. Det er også uaktuelt for oss å forsyne artister med stoff. Det har helt sikkert skjedd at noen har brukt noe, men jeg har ikke hørt noen historier om det, sier Sandberg.

– Vi prøver å skape et univers som skal være annerledes, men samfunnet tar oss igjen. Det er ikke festivalen som har et narkotikaproblem, det er et samfunnsproblem som blir brakt med inn i festivalen.

(Saken er redigert 27.06)