Joy Division blir onlinespill

Holder du på å slå opp med kjæresten? Will Love Tear Us Apart?, basert på Joy Divisions klassiker ved nesten samme navn, tar deg med til dagene før et forhold dør.

Omslaget til spillet. (Foto: Promo)
Omslaget til spillet. (Foto: Promo)

Et onlinespill om kjærlighetsforhold på kanten av stupet? Tja, hvorfor ikke. I alle fall når det er det notorisk depressive og svært innflytelsesrike postpunkbandet Joy Division som har inspirert produktet.

Spillet, som du ser traileren til nederst i saken, er basert på bandets signatursang «Love Will Tear Us Apart». Med hjelp av den europeiske spillutvikleren Mighty Box Games har det usannsynlige spillet blitt realisert. Prosjektets sjefsutvikler Gordon Calleja fikk ideen om å tilpasse en sang til videospillformatet sommeren 2011.

Prøv spillet online

Det noe deprimerende spillet er blitt døpt Will Love Tear Us Apart?, og alle med internett-tilgang kan prøve online-spillet via utviklerens offisielle hjemmeside.

Versene på Joy Division-låten representerer forskjellige nivåer i spillet, som er ment som en oppfordring til brukerne til å gruble over de vonde sidene ved kjærligheten.

Mighty Box Games utbroderer på hjemmesiden: «Dårlig kommunikasjon, emosjonelt uføre og sorgen ved et brudd … spillet skal frustere, opprøre og påminne spilleren om de mørke dagene før forholdet dør».

Joy Division avbildet i 1979. Fra venstre: Stephen Morris, Peter Hook, Ian Curtis, Bernard Sumner. (Foto: Arkiv)
Joy Division avbildet i 1979. Fra venstre: Stephen Morris, Peter Hook, Ian Curtis, Bernard Sumner. (Foto: Arkiv)

Ikke akkurat oppmuntrende, men like fullt fascinerende.

Sterk musikkarv

Joy Division fra Salford, England fikk en kortlivet, men slagkraftig karriere. I perioden mellom 1976 og 1980 ga bandet ut to album: Unknown Pleasures (1979) og Closer (1980).

Etter at den markante vokalisten Ian Curtis tok sitt eget liv i 1980, etablerte de restende bandmedlemmene New Order, et band som ble en av de mest anerkjente på 1980-tallet med deres miks av new wave-sjangeren og elektroniske fibre.

Se spilltraileren:

Hør «Love Will Tear Us Apart»:
http://youtu.be/qHYOXyy1ToI