Jul hos Ruben

Kjente og kjære julelåter i ny innpakning fra Sandra Lyng, Fay Wildhagen og Mats Dawg.

Gløgg, gitar og god stemning. Det var ikke mangel på julekos da Ruben feiret høytiden med livemusikk fra et knippe artister. Julelåter i form av alt fra amerikanske pophits til rotnorske julesalmer ble pakket opp, blant annet en helt fersk versjon av Outkast sin julelåt – på norsk!

Hør hele sendingen her!

Mats Dawg

Det er ikke et hav av julelåter man kan plukke fra i hip hop-verdenen, så Mats Dawg tok utfordringen i sine egne hender. Resultatet ble en nyskreven norsk julerap med beaten til Outkast sin singeldebut «Player’s Ball», som jo faktisk er en julelåt.

https://www.youtube.com/watch?v=c5wwFRyXClU

Bonus! Se og hør Mats Dawg synge sine egne «Én vei» og «Sensasjonell».

Fay Wildhagen

Samtidig som hun arrangerte julebord i sin egen leilighet, gjestene trillet inn til fest og ribben sto i ovnen – var Fay Wildhagen på plass i studio hos Ruben. Med sølvglitter i håret og på mikrofonstativet fremførte hun den meget passende «Det kimer nu til julefest».

https://www.youtube.com/watch?v=yy8nG0PI8Go

Hennes egen låt «Snow» ble også fremført, sjekk det ut her.

Sandra Lyng

Pyntet med sin blinkende julegenser for anledningen, hadde Sandra Lyng tatt med seg to firbente og strikkegenserkledde venner – og en på to ben med gitar. Før hun spilte både sin egen låt «Hiding» og en cover av den kjente juleklassikeren «Let It Snow», mimret artisten tilbake på året som snart har passert.

Høydepunktene strakk seg fra opptreden på Rådhusplassen under VG Lista til en konsert i Warszawa i Polen for kort tid siden, der Sandra debuterte med et stagedive – altså å stupe ut i publikum. Noe hun beskriver som veldig artig, selv om hun fikk en kommentar etterpå fra en jente som hadde fått rompen hennes i trynet.

https://youtu.be/5AZ0Av8iKu0

Julekledde Lassi og Selma var med Sandra da hun besøkte Ruben:
https://www.instagram.com/p/BOSS1U4Adfq/

 

Hiawata!

For tiden er fuzzpop-bandet Hiawata! i studio og ferdigstiller sitt nye album, men gjengen tok seg en pause for å spre litt juleglede til de mange hjem. Da kvintetten skulle bestemme seg for hvilken julecover som skulle pakkes opp hos Ruben, var det ingen enkel oppgave. De landet til slutt på «Jesus Christ (Was Born Today)» av Big Star, fordi den hadde potensiale til å gå igjennom Hiwata!-kvernen. Altså bli litt røffere og tilsette litt mer støy, og slik ble resultatet:

https://youtu.be/55bXKyptfw4

Oslo-bandet tok også med seg sistesingelen «Moonlight» og en eldre låt, «Handsome Boys Make Pretty Graves», til Ruben.

Kajander

Den folkekjære «Nordnorsk julesalme» har blitt sunget av mange nordlendinger før han, og har fulgt Kajander gjennom hele livet. I Rubens juleselskap fremførte lofotværingen sin helt egen versjon av salmen. Kajander delte også hemmeligheten til hvordan han får julestemningen på topp: faren må spise serinakakedeig rett fra boksen, slik at moren blir litt irritert – og vipps så er det jul!

https://www.youtube.com/watch?v=dNye7OCwSJY

Mer Kajander? Da behøver du ikke lete lenger. Her kan du se hans egen «Når e du klar?» og en cover av Kaizers Orchestra sin «Hjerteknuser».

God jul!