– Kan bli Norges neste internasjonale suksess

Britiske The Guardian har stor tro på Årets Urørt! De mener Mikhael Paskalev har knekt koden.

I januar gikk Mikhael Paskalev til topps i Urørtfinalen med låta I spy. Nå er Årets Urørt New Band of the day med sin nyeste singel i The Guardian.

– Singlen hans “Jive Baby” kan bli denne sommerens “Young Folks”, men det er mer ved denne norske artisten enn bare én sang, skriver Paul Lester, journalist i The Guardian

Har knekt koden

I artikkelen roser de stilen hans i både den nyeste singelen “Jive Baby” og Urørtvinnerlåta “I Spy”. De spår at han muligens har klart å knekke koden og er i ferd med å gjøre en Peter Bjorn and John .

Med dette viser de til grepene skandinaviske artister har gjort før han, med stor suksess. Oppskriften har som regel vært å lage en skamløs hit som slippes like før sommeren hvor gimmick står sentralt, gjerne krydret med grep som plystring.

The Guardian peker på suksesser som Peter Bjorn and John – Young Folks, Annie – Chewinggum og Alphabeat -Boyfriend og mener Paskalev virkelig kan bli Norges neste store internasjonale suksess.

Les mer: New band of the day – Mikhael Paskalev

Mikhael Paskalev (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Fantastisk anerkjennelse

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, tror dette kan være viktig for Paskalev.

– Listen over gode band og artister som er plukket i New band Of The Day-serien er lang og god. The Guardian har mange lesere også utenfor Storbritannia, og slik sett har de definisjonsmakt, understreker Bugge før han konkluderer:

– Som norsk platebransje følger med på Urørt, følger britisk musikkbransje med på denne serien. Om ikke annet er det en fantastisk anerkjennelse av musikken til Paskalev, og det er også en god fortsettelse på ferden mot verdensherredømme.

Hør Urørtvinnerlåta “I Spy” her:
Mikhael Paskalev – I Spy
Mer om: Mikhael Paskalev på Urørt

Lytt også Paskalev sin nyeste singel “Jive Babe”, som The Guardian roser han opp i skyene for.

Paskalev ble satt ut

Fredag ettermiddag slo vi på tråden til Paskalev for å høre hans reaksjon på den gode omtalen. Han var i bilen på vei til Volumfestivalen i Elverum og la ikke skjul på at han var veldig smigret.

– Jeg ble rett og slett veldig satt ut av dette og jeg må innrømme at jeg har lest hele artikkelen fire ganger. Det føles nesten som det er skrevet om noen andre enn meg, dette er veldig spesielt!

Paskalev understreker at han blir veldig glad for at noen mener så godt om musikken hans, men den jordnære Urørtvinneren holder beina godt planta på jorda:

– Jeg er ikke ingen cocky jævel, sier han mens han ler. – Men det er veldig kult at noen har stor tro på det jeg gjør!

– Overveldet

Paul Lester fra The Guardian spår at Paskalev kan bli Norges første store internasjonale suksess etter Annie eller a-ha “(hvis ikke Bernhoft slår han)”. Dette ble nesten litt for store ord for sunnmøringen.

– Det var dette utsagnet som ble litt mye, men jeg må jo bare fokusere på å bli glad for at noen dekker dette. Det er så store ord at jeg blir overveldet. For meg så var dette helt topp og det kan bety ganske mye.

Les også: Paskalev tar en Tom Cruise

Travel sommer

Urørtvinneren går en travel sommer i møte. I tillegg til sine egne konserter på festivaler som Slottsfjell, Hove og Øya er han også med både Billie Van og Jonas Alaska på turné. Der det finnes ledig tid jobber han med debutskiva.

– Plata spilles inn i England mellom slaga. Jeg reiser litt frem og tilbake til Liverpool og gjør det ferdig – sakte, men sikkert. Der har vi leid en gammel skole og bruker forskjellige rom der for å spille inn låtene.

Debutskiva skal etter planen slippes til høsten. Paskalev innrømmer at det er travle tider, men at det er gøy.

–  Jeg har det veldig fint. Det er veldig veldig mye å gjøre, men ville ikke hatt det på en annen måte!

Hyllest til Audrey Horne

Om andresingelen “Jive Baby” forteller han at det handler om å være betatt av ei jente.

– Jeg skreiv den for omkring et år siden. Da var jeg ganske betatt av Audrey Horne fra Twin Peaks. Den omhandler å være betatt av jenter man ikke burde være betatt av. Litt klisjé, ler han. 
Se også den spektakulære musikkvideoen til Urørtvinnerlåta “I Spy”:

Mikhael Paskalev – I spy from André Chocron on Vimeo.