Kan man flire seg i hjel?

Banden har svaret.

Kan man dø av latter?

Utrykket blir ofte brukt, men de færreste av oss kjenner folk som faktisk har tatt kvelden etter noe hysterisk morsomt. Kan man egentlig flire seg i hjel? Også har vi spørsmålet som melder seg like etterpå: Hva var det som var så utrolig morsomt?

Det var akkurat derfor Banden bestemte seg for å finne ut om det faktisk er mulig å dø av latter.

Hør Selena Konjhodzic fra Banden undersøke saken: [audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2010/10/Le-seg-i-hjel-Selena1.mp3|titles=Le seg i hjel – Selena]

Besøk Bandens blogg her.
Last ned Banden-podkast her.

Farlig film

Joda, jeg avslører det bare med én gang. Folk har faktisk dødd av latter. For ikke mange år siden døde en lege i Danmark etter å ha sett den britiske komikongen John Cleese i aksjon i filmen A fish called Wanda

– Det er et tilfelle hvor John Cleese er sammen med en kvinne i et hus, også kommer huseieren overraksende hjem. Dette er på et tidspunkt hvor de har kledd av seg; han er kliss naken, også lager han en masse bevegelser som er urkomisk! Det er her min kollega faller om av latter og får hjertestans, forteller lege Stein Tydal.

Cæsars talefeil

Det kan altså virke som om John Cleese sin humor er av den farlige sorten. Klippet under er hentet fra Monty Pythons Life of Brian, og står fortsatt som et av de filmscenene jeg har ledd mest av.


Har dere sett Monty Python-sketsjen som handler om verdens morsomste vits? Vitsen var så morsom at folk lo seg i hjel det øyeblikket de hadde hørt, noe som etter hvert ble utnyttet til morderiske formål.

Sjekk ut sketsjen om verdens morsomste vits!

Stein Tyrdals jobb er jo å holde folk i live, men han tror likevel at å flire seg i hjel måttet være en grei måte å forlate verden på.

– Jeg tenker at dette må jo være fantatsisk måte å dø på, midt mens det er morsomt og livet er på topp, da er det liksom ingen lidelser eller noe, sier lege Stein Tyrdal.

Seinfeld-synkopen

Men det skal ganske mye til før man dør av latter, for mest sannsynlig besvimer man bare. En pasient på et amerikansk sykehus fikk kallenavnet Seinfeld-synkopen, fordi han havna på sykehus flere ganger etter å ha ledd så mye av Seinfeld at han besvimte.

En av de gangene jeg i hvert fall lo på meg magesmerter var under rulletekstene på filmen The Hangover, hvor jeg var direkte utslitt etterpå. De som har sett filmen skjønner hva jeg mener. Denne scenen er forresten ikke så verst den heller.