– Kan ta meg en fest med Henning Solberg

Utspørringen av Siv Jensen er ferdig – les hva FrP-lederen disket opp med i dagens sending!

(Hallo P3): Kapow!

Vi befinner oss ved slutten av nok en arbeidsdag, og ved slutten av nok en partilederutspørring på Hallo P3. Politikerne kommer og går til vår eminente programleder Tuva Fellman, som i dag fikk bryne seg på FrPs Siv Jensen.

På den tøysete delen av internett har Siv Jensen fått mye oppmerksomhet for «Morna Jens»-utspillet under forrige stortingsvalg, både i form av «memes» og remikser i sosiale medier.

Den hese partilederen er selvfølgelig også kjent for å gjøre begrepet «snikislamisering» populært – eller i det minste utbredt – da hun skråsikkert bega seg ut på hijab-glattisen i 2009.

Hvorvidt tvangssammenslåing av norske kommuner er greit eller ikke, virker det ikke som hun er like skråsikker på:

Ja til tvangssammenslåing, hvis det ikke gjøres frivillig.Siv Jensen

Hva skal gjøre med et slikt sitat, da?

Med forbehold om forbehold. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
Med forbehold om forbehold. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)


Videre i sendingen var det atter duket for «10 kjappe», som ikke ble så kjappe denne gangen. FrP-toppen svarte med karakteristisk skråsikkerhet på noen av kjappisene (ja til mindre skatt, nei til bompenger), men virket ikke helt villig til å røpe sin uvitenhet rundt handlingen i «Orange is the New Black».

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=547n7RWtJ0M&w=560&h=315]Hvorvidt det å sperre folk inne i en liten celle over lengre tid kan kalles en god løsning, strides politikerne om (men ikke like mange lærde).

Da Siv Jensen ble satt på prøve av Tuva i dagens sending, forsøkte hun også å gjøre rede for hvorfor bedre og flere fengsler er viktig.

Hvordan dét gikk, kan du se her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=XvgwYv9evOM&w=560&h=315]