– Skummelt, men gøy

Kaveh og Autolaser livedebuterte som Kanthem foran 70.000 publikummere på Rådhusplassen.

Da “Snufs”-rapper Kaveh og produsent Kent “Autolaser” Tonning møtte hverandre under arbeidet med den mye omdiskuterte OL-låta i november, fikk de to musikere umiddelbar kjemi. Fredag kulminerte det i livedebut for bangeren “Wake Da Fuck Up” – flankert av nesten tjue dansere.

Se Kanthem-debuten her:

P3 traff den ferske duoen umiddelbart etter at debuten var overstått – fulle av adrenalin, og lovord om hverandre.

– Vi følte at vi kjente hverandre med en gang, sier Tonning.

 Det er sjelden jeg har blitt så trygg på noen så fort, sier Kaveh.

Se fredagens show på nytt her. 

Livedebut for 70.000

Bromancen som oppsto ved første møte førte de to musikerne i studio – til det som skulle vise seg å bli et høyst produktivt, men også hemmelig, samarbeid. Ikke en gang den innerste sirkelen har fått høre om prosjektet før debutlåta “Wake Da Fuck Up” var klar til å slippes.

Fredag kveld fikk den sin livedebut – ikke i et glissent kjellerlokale – men foran 70.000 entuasistiske tilskuere på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen.

– Jeg blir alltid nervøs når jeg skal slippe noe nytt ut til folk. Jeg er som en struts, skrur av Twitter og alt og tenker at jeg blir usynlig. Men jeg følte meg trygg på scena i dag, det hjalp å ha Kent her. Det var skummelt, men veldig gøy også, forteller rapperen når P3 møter den ferske duoen backstage rett etter opptredenen fredag kveld.

Spirituelt samarbeid

Kaveh slipper sitt norskspråklige debutalbum til høsten, og har den siste tida sluppet låter for å øke fokus på gjenvinning, bidratt på nevnte OL-låt og samarbeidet med CC Cowboys og Stargate. Hvor kommer egentlig energien fra?

– Det er tenåringshormonene, vet du. Testosteron eller noe, mener Kaveh – som fyller 20 år i juli.

Se dokumentarserien “Kaveh – sju steg mot toppen” her. 

– Kaveh gjør meg ung igjen, repliserer den seks år eldre makkeren.

For Kavehs del er det nytt, men digg, å rappe på engelsk.

– Det er egentlig enklere, men live var motorikken litt uvant.

Han roser sin ferske produsent for å pushe han til å prøve det.

BOOM – så har Kent masse idéer

– Kanthem handler om å få leve ut kreative sider vi begge har fortrengt. Det handler ikke om noe finansielt eller kommersielt. Det handler bare om å tørre å prøve nye ting. For min del innebar det blant annet å prøve meg på engelsk. Jeg har hatt lyst til det lenge, men ikke vært tøff nok til å prøve, men Kent pushet meg.

Perfekt timing

Trondheimsprodusenten Autolaser beskriver prosjektet som en lekekasse, og forteller at “Wake Da Fuck Up” ble til etter noen intense døgn med tett samarbeid, noen få timers søvn på sofaen til Kaveh, havregrøt og sterk kaffe.

– Vi jobber sykt bra og sykt fort sammen. Jeg skriver et vers – og BOOM – så har Kent masse idéer til hvordan vi kan løse det.

Duoen planlegger å spille live sammen et par ganger til denne sommeren, og kommer til å fortsette å la kreativiteten få utløp i studio.

– Jeg ble kjent med Kent på et perfekt tidspunkt. Jeg var i ferd med å avslutte jobben med debutskiva mi, og kreativiteten begynte å gå på tomgang. Det er ikke sunt å sitte alene på noen få kvadratmeter på Økern og prøve å skape noe, forteller Kaveh.

– Etter at jobben med å slippe det norskspråklige albumet mitt til høsten, kommer Kanthem til å være hovedfokus, sier han.