Karpe Diem om P3-remiks: – Kan forandre norsk rap

Science fiction hvor rollene er byttet om: Mennene danser rundt kvinnene. Her er P3s versjon av Karpe Diems «Attitudeproblem».

Karpe Diems siste banger «Attitudeproblem» fikk under torsdagens Christine live på Rockefeller nytt liv gjennom Bendik, mindre kjent som Silje Halstensen, Stella Mwangi, Julie Bergan, Silvana Imam, Izabell og P3s egen Christine Dancke da de covret den femte singelen fra Osloduoens siste album «Heisann Montebello».

LES OGSÅ: Turnéstart med Karpe Diem – terningkast 5

Føler seg beæret

Hva synes Karpe Diem selv om remixen? De føler seg beæret.

– Fy fader, så jævlig gøy, utbryter gutta etter de har sett musikkvideoen torsdag kveld.

– Hva mer kan vi si? Fett ass.

De roser jentene for at de viser litt andre sider av seg selv.

– Vi kommer heller ikke unna å snakke om Christine sin del: «Jeg kan gjøre deg til en stjerne, bror». Og så tar hun pushups på en sportsbil. Det er slik jenter bør være hele tiden. De kler dette. De kler rap.

– Tror det kan forandre norsk rap

Tror dere denne musikkvideoen kan være med å forandre noe i norsk rap?

– Jeg tror definitivt det. Og når folk begynner med musikk, uansett sjanger, så starter de med å herme etter sine favorittartister. Jo flere damer det er, jo flere damer blir det. Damer er bra ass, sier Magdi før Chirag fortsetter:

– Du har sett så mange karer, så det er vanskelig å skille seg ut i dét rommet. Men her er det så åpent landskap enda at det er plass. Nå må vi bare finne ut hvem Mats er, sier Chirag.

– Vi føler oss beæret, både over denne og over coveren Sondre Justad fremførte. Nå har vi dårlig samvittighet, for nå må vi ta igjen og covre tilbake. Men det er inspirerende å se at folk klarer å løse andres låter, for det er egentlig ganske vanskelig.

Humor med en tvist

Tidenes første kvinnelige prisvinner av Spellemanns videokategori, Marie Kristiansen, sto for regien, og hun hadde klare tanker om konseptet da hun først hørte om ideen.

– Jeg ville lage en video med damer som fremstår som mer enn bare pene. Jeg har alltid vært veldig opptatt av kjønnsroller i populærkulturen, og generelt forskjellen på representasjonen av menn og kvinner. Jeg følte det var helt naturlig og ganske morsomt å lage en slags science fiction hvor rollene var byttet om. Den er inspirert av Egalias døtre som handler om det samme. Den er også inspirert av hiphop-videoer hvor menn har hovedrollene, og de sexy damene sirkulerer rundt gutta. Her sirkulerer mennene rundt kvinnene.

– Å knagge det på kjønnsroller er egentlig bare ment humoristisk, med en politisk og sann tvist. Vi har ikke byttet om på rollene fordi vi putter oss selv i en offerrolle, hovedpoenget med videoen er å fremstille kvinner på en fri og hemningsløs måte, understreker Kristiansen.

I musikkvideoen får en blant annet se en mann, iført slør, bli ført opp til alteret av sin mor, samt en gravid mann.

Se musikkvideoen til jentenes «Attitudeproblem» øverst i saken!

OBS- SJEKK BILDEBRUK MED P3 MUSIKK!!!

«Fuck Trump»

Videoen har også med et lite stikk til Donald Trump, som kjemper om å bli republikanerenes presidentkandidat i USA. I en scene bruker Stavangerrapperen Izabell dopapir med Trumps ansikt til å tørke seg «der nede».

LES OGSÅ: «F*** Donald Trump»

– Det følte jeg var viktig for alle, ler Kristiansen og fortsetter:

– Er det ikke ganske åpenlyst da? Han er en idiot – alt fra kvinnediskriminerende til rasistisk. Han er en «joke», scenen med ham er et slags bilde på akkurat hvor mye meningene hans er verdt i mine øyne.

Izabell synes selv det var et viktig stunt.

– Man trenger ofte å sette ting helt på spissen for å få en bedre balanse i et satt samfunnsmønster. Fuck de store gutta, fuck Trump, og fuck alle som tror de kan snakke høyere fordi antikkens Hellas sa det.

Christine gjorde rap-comeback, mens Julie Bergan hadde sin rap-debut – og da med et budskap.

– Jeg synes kjønnsrollene i hiphop/urban-samfunnet er veldig gøy å få frem i en video. Senest på onsdag ble jeg provosert over det da jeg var på Ty Dolla Sign-konsert. Se for deg en av mine konserter: Tenk om jeg hadde dratt alle guttene opp på scenen, og spurt hvem som ville være min babydaddy og røyke weed med meg etter showet. Eller om DJ-en hadde spurt om jeg kunne få meg litt penis i kveld? Noen har et merkelig kvinnesyn, og det kommer altfor ofte frem i låtene og videoen deres. Det er gøy at vi får være de som setter litt fokus på det, sier Bergan.