Ken Wasenius-Nilsen

Han styrer skuta til Banden med stø hånd og har ofret helse til fordel for livskvalitet. Det beste trikset for å spre glede er alkohol og nakenhet.

(Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
(Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Han styrer skuta til Banden med stø hånd og har ofret helse til fordel for livskvalitet. Ken Wasenius-Nilsen mener alkohol og nakenhet er de beste triksa for å spre glede.

Vi slang noen dagbokspørsmål foran Ken. Les svarene hans og bli klokere på én av radiostemmene du får høre MYE under helgas P3-aksjon.

Største radioflause?
– Jeg har hatt et par av dem. Den jeg husker best er da jeg og min gamle makker Torkil spilte Ivar F. Andresen – ja, han operasangeren kjent fra IFA-pastillesken – på NRK Mpetre. Vi satt i et studio og loka og spilte litt Ivar F, fullstendig uvitende om at det vi spilte gikk rett ut på den gamle trance-kanalen. Dette ble vi ikke gjort oppmerksomme på før etter 20 minutter da en av programlederne fikk inn en sms hvor det stod: ”Det virker som om det ligger noe OPERA oppå trancen!!!!!!!!!!!!! SKJER A??????????????????????????!!!??? 🙂 :)”.

Beste triks for å spre glede?
– Alkohol og nakenhet. Funker alltid. Eller noen ganger funker det faktisk ikke i det hele tatt. De gangene er jeg totalt rådvill.

Tidenes danselåt?
– Det må vel nesten være Outkasts “Hey ya”.

Hvor viktig er personlig hygiene?
– Det er i alle fall viktigere enn upersonlig hygiene.

Mest politiske ukorrekte mening?
– Bokstaven Z er en parasitt på det polske språk, en ravende gal innvandrer som knivstikker folk på bussen. Den må ut av språket før den har ødelagt polsk for alltid! Er det allerede for sent, sier du? Damn them all. Damn them all to hell.

Ken (til høyre) skal være med å lede P3-aksjonen fra en glassbunker på Youngstorget i helga. (Foto: NRK)
Ken (til høyre) skal være med å lede P3-aksjonen fra en glassbunker på Youngstorget i helga. (Foto: NRK)

Når kom du ut av skapet?
– Hvilket skap? Er dette et mediokert forsøk på et Natt & Dag-intervju fra 90-tallet? Den æraen er over. Still et ordentlig spørsmål.

Pinligste film i dvd-samlinga?
– Der ja. Takk. Jeg må nok si: “Mellom bibel og ball utmed havet”, en DVD med Voldarevyen 2004. Blant høydepunktene har vi Torkil Risans framføring av humorlåta “10 000 kjønnssykdommer”, fritt etter Halvdan Sivertsen. Vil du låne den?

Største offer i livet?
– Jeg har ofret helse til fordel for livskvalitet. Det var et tøft valg, men jeg står for det.

Sloss du mye eller lite? Var du ett voldelig barn?
– Jeg slåss aldri fysisk. Vi radiofolk er for pysete for nevebruk. Men vi kan sette pris på verbal vold, sånn som for et par uker siden da jeg og Steinar fra RR hadde drittslengingduell mot Øyvind fra Kompani Knudsen, han som var Hot Tub i Boyzvoice. Det minnet litt om det kortlevde humorbattle-showet “Yo Mama!”. Stygge saker. Folk stod i ring rundt og sa “Oh snap!” og greier. Hvem som vant? For å si det sånn, det var ikke Hot Tub. Jo, det var det faktisk. Han knuste oss. Pinlig.

Mer av Ken? Bli med på et tilbakeblikk og se hvordan han klarte seg som skuespiller i P3s kortfilm Cop DJ.

Se også videoen som oppsummerer det tidligere radioprogrammet Ken eller Torkil. Kan vi forvente noe av dette under helgas P3-aksjon?