Kjøttfull totalrock

Hvis Ribozyme hadde vært et pålegg hadde det vært usannsynlig saftig og smakfullt, garantert noe kjøtt, sier Ukas Urørt.

Kjøttfull totalrock fra Bergen (Foto: Bent Renè Synnevåg)
Kjøttfull totalrock fra Bergen (Foto: Bent Renè Synnevåg)

Hvis Ribozyme hadde vært et pålegg hadde det vært usannsynlig saftig og smakfullt, garantert noe kjøtt, sier Ukas Urørt i uke 36.

Urørt mener: «Ribozyme har jobbet hardt og vært på Urørt i snart syv år. Endelig betaler det seg, og det skulle bare mangle; ‘One Day Worth’ er suggererende, seigtung og herlig totalrock!»

Ribozyme – One day Worth
Mer på Ribozyme sin Urørtprofil!

Ribozyme er for gamle ringrever å regne. Med sitt nye album «March Of Crime», der låten «One Day Worth» stammer fra, har guttene høstet lovord og blitt en favoritt hos bl.a Pyro. Besetningen har variert gjennom årene men siden 2005 har trioformatet regjert. Ved siden av siste tilskudd i 2006, Cato Olaisen (32) på trommer, består Bergensbandet av Kjartan Ericsson (29) på gitar/vokal/perkusjon og Bård Bøge (29) på bass/vokal/synth.

– Kjartan hadde et seigt Deftones-aktig riff i tre fjerdedeler. Etter å ha blitt slept gjennom Ribozymemaskineriet ble sangen transformert til en to minutter lang upbeat rockelåt.

Garantert kjøtt!

Bandet uttrykker en mild bitterhet over at Kvelertak omtaler seg selv som «et koldtbord av riff» og mener de burde kommet på det først selv.

– Men vi er sikre på at hvis Ribozyme hadde vært et pålegg hadde det vært usannsynlig saftig og smakfullt, garantert noe kjøtt!

Låtene blir oftest til ved jamming, før teksten kommer til slutt.

– Vi prøver å kombinere kraft og melodi uten at det blir patetisk, noe som ikke alltid er helt enkelt.

Nær døden i Trondheim

Med så lang fartstid er det kanskje ikke overraskende at bandet har en og annen turnéhistorie på lager. Favoritten er det de selv beskriver som en nær-døden-opplevelse i Trondheim:

– Vi hadde spilt konsert og var på vei til bilen da noen måtte pisse. Plutselig stikker en illsint trønder hode ut av et vindu og truer oss på livet. Etter å ha fått beskjed om at vi snart var ferdige kommer han stormende ut, kun iført en bitte liten undikk, og med et samuraisvert løftet over hodet.

– Med den rasende samuraien i helene løper alle instinktivt til bilen, kommer oss inn og låser dørene. Men når vi innser at batteriet er dødt og alle må ut og dytte i gang bilen er historiens mest klossete flukt et faktum. Magisk!

Ribozyme på Hulen, Bergen, 2007
Ribozyme på Hulen, Bergen, 2007

Remiksprosjekt

I 2010 skal bandet gi ut albumet sitt i Europa med påfølgende turné. Fremover skal de også i gang med et prosjekt der folk kan remikse låter fra albumet.

– Vi håper så mange som mulig vil bidra og det kommer mer info om dette til høsten!

Av egne favoritter på Urørt trekker de igjen frem siddisene i Kvelertak.

– ..og selvfølgelig alle i Damsgårdsveien 57, Bergens mest undervurderte musikkolektiv; The Danny Cannon Show, Fathers Of A Thousand Kids, The Smell og Esther.

– Har dere en siste appell til folket?

– Book oss, vi vil spille i din by eller bygd!

Mer: Ribozyme på Urørt
Les også: Vil du spille på TV?