– Klodens største samarbeid

Den verdenskjente elektrohouse-produsenten Avicii vil ha ditt bidrag til sin neste singel.

Svenske Tim Bergling, kjent som Avicii. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Sykes)
Svenske Tim Bergling, kjent som Avicii. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Sykes)

23-åringen Tim Bergling fra Stockholm har i løpet kort tid blitt et av verdens største navn innenfor kommersiell elektronisk musikk. Under artistnavnet Avicii er den unge artisten den første DJ-en som har headlinet verdensberømte Radio City Music Hall i New York.

Les: Han er kåret til verdens beste DJ

To album og atten singler – hans største hit «Levels»(2011) klatret inn på topp ti-listene i over et dusin land – uti karrieren, frir nå Bergling til folket for å gjennomføre det han kaller «verdens største musikksamarbeid».

DJ-en og produsenten kunngjorde det ambisiøse prosjektet via nettstedet Avicii x You. Ved å laste ned lydpakken på nettstedet, skal du kunne prege svenskens kommende spor med for eksempel en basslinje eller trommer.

Les: DJ på boks

Tanken er at alle kan bidra på Aviciis neste singelutgivelse, som gis ut 9. januar, altså om en snau uke. Før du vet ordet av det, har du vært med å assistere neste låten til av klodens største artister innenfor sitt felt.

Andre artister har gjennomført lignende prosjekter. Beck, den amerikanske multi-instrumentalisten, og italienerne i The Bloody Beetroots, ønsket at fansen skulle komme med innspill og dermed forme deres utgivelser, til henholdsvis Song Reader-albumet og sporet «Chronicles of a Fallen Love».

Se Aviciis videofrieri:
http://youtu.be/UWLrkKq3QSg