Konsertsted dropper kjøttsalg

Vegetarianeren Morrissey får viljen sin.

Morrissey avbildet januar 2013. (Foto: NTB Scanpix, AFP)
Morrissey avbildet januar 2013. (Foto: NTB Scanpix, AFP)

Steven Patrick Morrissey, kjent under artistnavnet Morrissey, er viden kjent for kontroversielle utspill. Den forhenværende The Smiths-vokalisten har blant annet bagatallisert terroren i Norge, kommet med rasistiske uttalelser og kalt dronning Elisabeth en fascist og sammenlignet monarken med en diktator.

Hør Morrissey og The Smiths i Spotify

Han er også kjent som dyrerettighetsaktivist. Da briten skulle spille på den belgiske festivalen Lokerse Feesten, innførte arrangørene et 24-timers kjøttforbud.

Nå har han fått viljen sin igjen. 1. mars skal 53-åringen opptre på Staples Center i Los Angeles, og vestkyst-arenaen har dermed annonsert at all salg av kjøtt på arenaens utsalgsboder – inkludert McDonalds – skal stanses den dagen. Det er første gang Staples Center skal gjennomføre en slik plan.

Paul McCartney har tidligere ytret et slikt ønske, men det ble avvist, ifølge en pressemelding av Morrisseys representanter.

– Jeg anser det ikke som en seier for meg, men for dyrene, sier Morrissey selv.

I tillegg til å stanse kjøttsalget under hans opphold i Staples Center, skal konsertstedet donere bort en andel av billettinntektene til dyrerettighetsorganisasjonen PETA.

Morrissey – som blir ansett som et ikon for indiemusikk – har hintet at han skal legge mikrofonen på hylla i 2014. I 1982 startet han karrieren med The Smiths. Fire år senere bega han seg på en solokarriere som har resultert i ni studioalbum.

Se Morrissey-videoer:

«I’m Throwing My Arms Around Paris»:

«Everyday Is Like Sunday»:

«That’s How People Grow Up»: