Kulturministeren: – Jeg er kjempestolt!

P3 hedrer musikkåret med en mashup av de største, norske låtene – hør resultatet her.

Husker du ikke hvilken låt som varmet deg gjennom den lange vinten? Eller den stemmen du danset til igjen og igjen på fest i sommer? Frisk opp minnet ditt med P3 sin hyllest til det norske musikkåret – en helt ny låt satt sammen av en håndfull med de største låtene i 2016! Se mashupen øverst i saken.

LES ALT OM P3 GULL

 

Årets høydepunkt?

P3 har spurt flere norske personligheter om hva de tenker om mashupen og hva deres musikalske høydepunkt har vært i år.
 

Kulturmininster Linda Helleland

Hva synes du om P3s mashup?
– Så utrolig kult! Veldig flott måte å vise fram mangfoldet, og ikke minst den enormt høye kvaliteten som norsk musikk viser akkurat nå. Som kulturminister er jeg kjempestolt, og jeg tror dette bare kommer til å vokse fremover.
Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor
Hva er årets norske, musikalske høydepunkt for deg?
– Det er omtrent umulig å trekke fram ett høydepunkt fra året som har gått, men blant mine personlige favoritter er for eksempel Highasakite, Julie Bergan og Ary. Jeg synes jo det er ekstra artig å se musikk live og da har jeg hatt glede å få med meg blant andre Astrid S, Kygo, Sondre Justad og Nico & Vinz det siste året. Høydepunkter, alle sammen!
 

Nicolay Ramm, NRK Sporten og programleder for MGP Junior

Hva synes du om P3s mashup?
Nicolay Ramm. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
– Veldig kul mashup! Du får jo følelsen av at det har vært utrolig mye bra, norsk musikk i år! Shit, så mange flinke artister vi har.

Hva er årets norske, musikalske høydepunkt for deg?
– Mitt musikalske høydepunkt i år er nok Highasakite. Melodiene deres treffer pang i brystet. Det er så hardt og mykt samtidig. Digger det.
 

Christine Dancke, programleder NRK P3 og DJ

Hva synes du om P3s mashup?
– Elsker dypt og inderlig at noen har brukt tid på å lage den!! christinedancke

Hva er årets norske, musikalske høydepunkt for deg?
– Det blir stadig flere høydepunkt: Generelt må norsk musikks suksess i inn- og utlandet nevnes. Astrid, Aurora, Anna of the North, Dagny, alle produsentmennene (håper på flere kjønn i den bolken i fremtiden) +++. Når det er flere navn enn man klarer å nevne er det virkelig et tegn på at ting skjer. Personlig var det stas å få være med å lage Attitudeproblemremix, og ellers har Karpe, Unge Ferrari og Cezinando rørt meg dypt på hver sin måte.

 

Gjett artistene – vinn billetter

P3 Gull nærmer seg med stormskritt og du kan fortsatt være med på årets fest. Skrive svaret på dette spørsmålet i kommentarfeltet og bli med i trekningen om å stikke av med to billetter:

Hvilke artister hører du i P3s mashup?

God stemning med Nico & Vinz, Arif og Tomine Harket live under P3 Gull i fjor. Du kan vinne billetter til årets fest! Foto: Rashid Akrim / NRK P3
God stemning med Nico & Vinz, Arif og Tomine Harket live under P3 Gull i fjor. Du kan vinne billetter til årets fest! Foto: Rashid Akrim / NRK P3

Slik blir showet

Den tidligere P3morgen-duoen Live Nelvik og Ronny Brede Aase gjenforenes for å lede det stjernespekkede showet 26. november og i ekte P3 Gull-ånd vil du bli servert storslåtte opptredener fra mange av de som har preget norsk musikk det siste året.

På scenen dukker nemlig Alan Walker opp, som nylig passerte 1 milliard strømminger på YouTube. Det samme gjør mannen som ble kåret til Årets Urørt, Cezinando. Både Astrid S og Matoma er for tiden på turné i USA, men tar en pause fra livet på veien for å underholde P3s publikum. Dagny trosser stemmetrøbbel og er klar for en eksklusiv opptreden og Julie Bergan tar med seg superlåten «Arigato» og lover å overraske publikum med nye, kule elementer i showet.

Sist men ikke minst skal fire gjeve priser deles ut: Årets live, Årets nykommer, Årets låt og P3-Prisen.

MIMRE: Det beste fra P3 Gull