Kunne blitt rik på Simpsons-øl

Tidligere Guns N’ Roses-bassist skal være inspirasjonen bak ølmerket Duff.

Maskoten til Duff fra The Simpsons (Foto: Simpsons Wiki)
Maskoten til Duff fra The Simpsons (Foto: Simpsons Wiki)

Duff McKagan er mest kjent for å ha vært bassist i rockegruppene Guns N’ Roses og Velvet Revolver. Han skal også være inspirasjonen bak ølmerket Duff i The Simpsons.

Les: Saksøker Simpsons

I selvbiografien It’s So Easy (And Other Lies) skriver artisten at Axl Rose ofte presenterte ham som Duff  «The King of Beers» McKagan under konsertene deres. Etter en av opptredenene skal et lite selskap spurt bassisten om de kunne bruke navnet hans som et ølmerke i en animasjonsserie.

Da visste jeg ingenting om å markedsføre seg selv eller royalties. Jeg syntes det bare var tøft at de ville bruk navnet mitt. Boom, plutselig tok The Simpsons helt av. Hadde jeg bare fått 5-cent for hver gang de brukte navnet mitt, sier Duff Mckagan til Independent.

Oppvåkning

Etter å ha drukket altfor mye alkohol fikk artisten en alvorlig betennelse i bukspyttkjertelen og måtte fraktes til nærmeste sykehus. Dette førte til at «The King of Beers» la alkoholen på hylla i 1994 og har holdt seg tørrlagt siden.

Min mor som har Parkinsons gråt da hun så meg. Der ligger sønnen hennes i en sykehusseng med ledninger stikkende inn og ut av kroppen. Jeg lå på dødsleiet og visste at rekkefølgen var hel feil, fortsetter McKagan.

Handelshøgskole

Siden artisten straks fikk mer fritid etter alkoholen forsvant ut av bildet, bestemte han seg ironisk nok for å studere økonomi. Selv om han kanskje gjorde en feil ved markedsføringen av navnet sitt i The Simpsons, håper han nå å hjelpe unge musikkspirer med sin spalte Duffonomcis i Playboy.

Les: Duff McKagan loser deg gjennom finanskrisen

Rockeband selger ikke like mange plater som før. Artister må fortsatt betale for å lage album, derfor må de være smartere nå. De må dra på flere turnéer, selge t-skjorter og møte fansen.

Guns N’ Roses – Welcome to the Jungle