– Jeg kan umulig være gravid

P3s høygravide reporter dro til legen med skjult mikrofon – for å overbevise han om at hun trodde hun bare hadde lagt på seg.

Hvert år føder flere jenter i Norge barn uten å vite at de i det hele tatt var gravide, og Silje Ese Haugen i Verdens Rikeste land lurer litt hvordan det er mulig å ikke merke at man er gravid? Og ikke minst, hva sier legene som som behandler disse jentene?

Silje er tilfeldigvis gravid i sjuende måned, noe som åpner for et aldri så lite forsøk. Hvordan vil en lege reagere når en jente (som helt tydelig er gravid) ber om en konsultasjon angående hvorfor hun har lagt sånn på seg?

– Kjenner du ikke at det beveger seg?

Etter å ha undersøkt Silje grundig og registrert kraftige spark fra babyen, virker legen forvirra.

– Jeg synes det var bevegelse her jeg. Du er ikke gravid?

– Nei, det er umulig, jeg har ikke hatt sex, svarer Silje som kommer med flere og flere grunner for hvorfor hun umulig kan være gravid.

–  Du skjønner i sted så tok jeg lakserende fordi jeg føler meg forstoppa. Jeg har kjent at det har buldra litt i magen, sier Silje.

Hør hvordan det hele gikk her: kvifor_feit

Syntes du dette var rare greier? Sjekk ut den gjennomførte dramatiseringa Discovery har gjort av en lignende situasjon. – i USA, selvfølgelig.

Hør også:  Siljes sjekking på Sognemål | Silje kommer ikke hjem til jul