Kvinnstagram

I dag skjer mye av likestillingskampen på sosiale medier. På Instagram kryr det av smarte, kule og engasjerte kvinns, og her er fire av dem.


Jenny Skavlan

Allerede da hun var liten var Jenny Skavlan interessert i gjenbruk og redesign. Engasjementet for likestilling har kommet i voksen alder.


jennyskavlan

Pynt
12 450 liker

 • jennyskavlan GIRLS. #itsagirl! Mer på jennyskavlan.com. #kvinnedagen #detijentebud foto: @baardlunde
 • kjerstihav Hvilken betydning har kvinnedagen for deg?
 • jennyskavlan Jeg synes tida rundt er en god påminner på alle de sakene det har blitt kjempa for, og de som blir kjempa for i dag. Vi kan godt si at vi skal kjempe for likestilling hver dag hele året, men på kvinnedagen får sakene ekstra spalteplass, og det er viktig.
jennyskavlan

Pynt
15 392 liker

 • jennyskavlan ? Noen ganger overdriver jeg «hatt en knallhard babydag»-looken når @fingern kommer hjem i håp om å bli beordret til å legge meg på sofaen. Det funker. Aldri.
 • kjerstihav Så kvinnedagen trengs fortsatt?
 • jennyskavlan Ja, det synes jeg. Kanskje ikke først og fremst tog og paroler, for i dag har vi mange andre plattformer vi kan bruke til å nå ut med budskapet, som sosiale medier. Men samtidig er det fint å samles fysisk. I fjor hadde jeg med meg datteren min i kvinnetoget, selv om hun egentlig ville være hjemme og se på Fantorangen. Jeg har vokst som feminist etter at jeg har blitt voksen og fått en datter. Som tenåring tenkte jeg på feminister som surmulende kvinner som lot håret gro. Jeg var nok mer opptatt av å bli likt enn å bli respektert av guttene, men så våkner du og legger merke til ting rundt deg som ikke er greit. Det krever kanskje litt trening å klare å definere situasjoner man skal slå ned på og ikke tolerere.
jennyskavlan

Pynt
5 263 liker

 • jennyskavlan ?GRRRLPWR KOLLEKSJONEN? er faen sprettemeg snart utsolgt! @tise #collectionF
 • kjerstihav Det siste året har man tatt et kraftig oppgjør med trakassering og maktmisbruk i mange bransjer – hva slags tanker sitter du igjen med nå som vi kanskje har begynt å få det litt på avstand?
 • jennyskavlan Utrolig mange modige damer har stått fram med veldig vonde opplevelser. Det har vært befriende å følge med, og jeg håper det nå vil være lettere for alle å definere hva seksuell trakassering er. Det har vært mye seksuell trakassering i samfunnet vårt, men jeg tror mange, inkludert meg selv, har sett på noe av det som humor fordi vi har manglet en definisjon. Men nå kan ingen fnyse vekk seksuell trakassering som en dårlig vist.
jennyskavlan

Pynt
5 263 liker

 • jennyskavlan På shoot med @miljoagentene! Vi har designet en miljøvennlig gjenbrukspose som kommer til våren. Gled dokke! #strikeapose
 • kjerstihav I 2018 kjemper bloggere, samfunnsdebattanter, influencers, politikere osv. om oppmerksomheten – hvordan bli hørt?
 • jennyskavlan Man må snakke om det man oppriktig brenner for. Jeg tror folk gjennomskuer påtatt engasjement veldig raskt. Jeg går ikke i bresjen for så mange saker fordi jeg føler jeg må kunne bidra med noe genuint i debatten. Ikke mene bare for å mene, men uttale meg om de tingene jeg ha kjent på kroppen og føler et ekte engasjement for. Da bruker jeg heller mine kanaler til å løfte fram andre som brenner for viktige saker. På den måten kan jeg være med å åpne for mange andre forbilder. Sammen med Tise har jeg blant annet designet T-skjorter til kvinnedagen hvor kvinner som Nora Mørk, De skamløse jentene og Ulrikke Falck har fått lage hvert sitt power-sitat de vil rette oppmerksomhet mot. Heldigvis er det jo sånn at vi alle er svært forskjellige og trenger ulike folk å se opp til. Og vi må respektere at vi lar oss engasjere av forskjellige stemmer fordi vi har ulik bakgrunn og behov. Så jenter må bli flinkere til å lete etter forbilder, inspirasjon og motivasjon andre steder enn på Insta og i blogglisten. Du må finne noen som representerer deg og ditt liv og utfordringer.
jennyskavlan

Pynt
13 305 liker

 • jennyskavlan Et lite #redesigntips: ✂️♻️ Det viktigste når jeg ser etter plagg jeg kan redesigne er at jeg liker stoffet, fargen og mønsteret. Snittet og passformen er det ikke så farlig med, det kan man forvandle, men stoffet er man jo støkk med. Jo større og mer uformelig plagget er- jo bedre! Fordi da har man masse stoff å ta av om man vil lage nye detaljer pluss at man kan forme plagget sånn som man vil og sånn at plagget passer SIN kropp! #syom #tips #upcycling #redesign #diy #vintage #fretex
 • kjerstihav Hvordan ble gjenbruk og redesign din kampsak?
 • jennyskavlan Jeg ser på overforbruk som et samfunnsproblem. Samtidig ønsker jeg å være en motvekt til alle som kommuniserer mote. Du trenger ikke å kjøpe en bestemt uniform for å passe inn, og du kan være interessert i klær uten å at det må føre til et enormt forbruk. Interessen min for redesign starta da jeg var lita og varer fortsatt. Det er selvfølgelig mange andre saker som er veldig mye viktigere, men det er dette jeg oppriktig brenner for.
jennyskavlan

Pynt
8 677 liker

 • jennyskavlan #nestenvoksen føyer seg inn i rekken av nesten utrolige ting som lanseres i 2018; truse med prompefilter, Tesla semi og svevende skateboard. Det er bare å glede seg. Premiere på NRK1 i morgen! ❤️
 • kjerstihav Du svarer gjerne på kritikk med humor – hvorfor?
 • jennyskavlan Det er nok fordi jeg ikke synes kritikk er så tungt. Jeg synes flere burde lære seg å gi mer faen når det er snakk om ting som faktisk, når man tenker på det, ikke trenger å påvirke livet negativt. Vi må ta lettere på ting og ikke grave oss ned. Derfor viser jeg gjerne at dette bare er en TV-serie, og verden går ikke under av den grunn.
jennyskavlan

Pynt
14 016 liker

 • jennyskavlan Sånn man ser ut på insta VS sånn man ser ut når man sjekker insta. ??
  Ikke glem at bak en hver sminket, lyssatt og filterpepra selfie skjuler det seg en sånn til høyre.
 • kjerstihav Hvordan vil du beskrive din egen Instagramprofil?
 • jennyskavlan Oi, oi, oi, den er lang! Jeg har holdt på lenge, og når jeg blar meg nedover tenker jeg fort «hva drev jeg på med her?!» Den inneholder kanskje mer jobb, enn privatliv? Jeg deler mye gjenbruk som jeg synes det er gøy at mange vil følge med på. Og så deler jeg noen hverdagslige innfall, og noen poster er kun for å få bekreftelse – en god blanding med andre ord.
jennyskavlan

Pynt
1 972 liker

 • jennyskavlan Jeg bruker bare snap-pels, fordi dyr skal ikke leve et liv i lidelse for at mennesker skal kunne tilfredsstille forfengeligheten sin. På lørdag skal vi SAMMEN få politikerne til å innføre et endelig forbud mot denne dyremishandlingen. Din tilstedeværelse teller!
 • kjerstihav Hva håper du folk som ser profilen din tenker om den?
 • jennyskavlan Jeg håper de tenker at jeg er uredd og kreativ. Og at jeg heller er inspirerende enn belærende. Jeg tror mange vil få inntrykk av at jeg har mer energi enn jeg egentlig har. Mange spør om jeg alltid er så gira, men jeg elsker jo egentlig å ligge langflat ut, hehe.

Blast from the past

jennyskavlan

Pynt
3 645 liker

 • jennyskavlan Sånn går no dagan på kjendisfest… #cowboylaila
 • kjerstihav Kan du fortelle historien bak dette blast-from-the-past-bildet?
 • jennyskavlan Jeg husker at jeg vant en grønn pris under Kjendisgallaen, og derfor trappet jeg opp, lot meg rive med, drakk all champagnen Se&Hør spanderte og hoppet inn i en fotoboks. Da jeg så bilderemsa tenkte jeg at denne tar jeg med hjem og den skal ingen se! Men selvfølgelig sto alle bildene fra festen på trykk i Se&Hør like etter… Jeg ble starstruck av Cowboy-Laila. Hun kjører på, og klesmessig er hun mye mer fascinerende enn de fleste norske motebloggerne.

Tagget i

tv2sumo

Pynt
68 liker

 • tv2sumo Premiere på @tv2humor og Sumo 4. januar! De to første som skal ut i duell er Jenny Skavlan og Thomas «Fingern» Gullestad. #lipsyncbattle
 • kjerstihav Dette er et avbildene du er tagget i. Hva er historien bak?
 • jennyskavlan Det var et innfall. Jeg battlet mot Thomas i Lipsync battle, men det er et sånn innfall som er gøy å gjøre. Jeg var gravid og sang «Valsen». Det er ikke noe jeg pleier å gjøre, så jeg skjønte nesten ikke selv at jeg sto der og gjorde det. Men jeg liker å utfordre meg selv, så når slike ting dukker opp, er det bare å kaste seg i det.
jennyskavlan

sigridbondetusvik

thisissigrid

nancherz