Kygo håper på flere stjernesamarbeid

Dårlige anmeldelser i Norge stopper ikke på langt nær Kygo.

For ei drøy uke siden kritiserte Kygo norske anmeldere i kulturmagasinet Papermag.

– Hvorfor bryr du deg i det hele tatt? lurer Silje når Kygo er på besøk i P3morgen torsdag.

– Nå har jeg levd med dårlige anmeldelser i flere år, så det spiller ikke så stor rolle lenger. Men den første anmeldelsen av «Firestone» var dårlig, og det var jo kjipt. Jeg hadde tross alt jobba veldig mye med den låta, sier Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll, som han egentlig heter.

– Men jeg syns tidvis anmelderne blir for personlige samtidig som de setter to streker under svaret. Det kunne vært mer balansert mellom «dette er bra» og «dette er dårlig», sier han.

Hør hele P3morgen-sendinga her.

Håper på mer samarbeid i verdenstoppen

Det må jo være noe med låtene, som blir spilt millioner av ganger verden over, mener både P3morgen-gjengen og Kygo sjøl. Få kan dessuten skilte med den samme lista over tidligere samarbeidspartnere som Kygo: Der finner vi blant annet både U2, Selena Gomez og Ellie Goulding. For bare litt siden prata han med Ed Sheeran i Cannes.

– Han er litt «off the grid» og bruker ikke så mye telefon og sånn, men jeg fikk e-postadressen hans. Vi snakka om «I See Fire»-remixen jeg har laget, og han likte den. Det hadde vært kult å få til et samarbeid med han, sier Kygo.

I tillegg til dét, er et The Weeknd-samarbeid den store drømmen. Eller: Det er kanskje langt mer enn en drøm:

– Vi har faktisk vært i studio sammen, men vi får se om det blir noe ut av det. Han var også fornøyd med remixen jeg har gjort på «Often», sier Kygo.

Hvem ville Kygo hooka med? Og hva skulle han gjort om han ikke var artist? Sjekk ut P3morgen-spalten «Skoledagboka»:

https://youtu.be/vHbfU6GmoTM