Hverdagen var rot og musikkstudioet så ut som en dass. En hyttetur ble redningen

Etter mange 15-timersdager på fjellet ble ny musikk skapt – Pasha og Coucheron lover en mikstape som er «hard som faen». Iallfall til tider.

Hiphop-artist Pasha har fått mye skryt for sine liveopptredener. Ny låt og tilhørende miksteip med produsent Coucheron skal holde konsert-jernet varmt.

– Den er så variert! Det er sprik mellom det følsomme og vakre, og dumme klubb-«bangers». Et sted i mellom finner du miksteipen. Vi er inspirert av så mye, forklarer Coucheron om samarbeidsprosjektet med Pasha.

– Underveis i prosessen tenkte vi ofte på hvordan dette vil høres ut til en hypotetisk konsert, tilføyer produsenten.

15-timers arbeidsdager på fjellet resulterte i den ukesferske og R&B-pregede singelen «Nobody» med tilhørende og forestående miksteip. Studioet ble byttet ut med en avsidesliggende hytte i Gol, noe som var et kjærkomment avbrekk fra vante omgivelser.

Fra en dass til en hytte

– Studioet mitt er en dass. Jeg var så lei av det. Vi måtte bare få nye inntrykk og være et sted hvor vi kunne fokusere kun på å lage musikk. På Gol kan du isolere deg selv, sier Pasha, som ble nominert til årets liveartist i den siste utgaven av P3 Gull.

Duoen stakk rett og slett av fra hverdagens plikter og mas.

PERSONLIG OG DUMME KLUBB-«BANGERS»: Pasha er spent på responsen til den forestående miksteipen. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
PERSONLIG OG DUMME KLUBB-«BANGERS»: Pasha er spent på responsen til den forestående miksteipen. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Livet føles til tider som et evig pop up-vindu, så det må ha føltes godt?

– Ja. Et sånt prosjekt gjør at man legger fra seg rare regler som man setter for egne soloprosjekter. Her kastet vi alt sånt ut av vinduet, og egoet ble igjen i Oslo. Vi lagde denne miksteipen utifra det intuisjonen vår sa akkurat der og da. Det var deilig, og noe jeg kommer til å ta med meg videre, sier Coucheron som legger til at live-elementet var i bakhodet under innspilling.

Begge forklarer at giret skiftes konstant i miksteipen, og at det skal godt gjøres å forholde seg passivt til den.

EGOET BLE IGJEN I OSLO: Produsent Coucheron forteller at det var godt legge fra seg alle regler under innspillingen med Pasha. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
EGOET BLE IGJEN I OSLO: Produsent Coucheron forteller at det var godt legge fra seg alle regler under innspillingen med Pasha. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Hardt som faen – til tider

– Du kommer til å ha en mening om miksteipen – enten kommer du til elske den eller hate den. Vi tør å drite oss ut, forklarer Pasha. Han tilføyer at de har tatt seg råda til å ta en del u-svinger underveis som de to har sett for seg kan funke bra i live-sammenheng.

– Fokuset har vært å lage musikk vi skulle ønske vi kunne «turne opp til» i en klubb eller konsert. Vi så for oss hvordan det var å spille live mens vi spilte inn låtene. Vi tenkte på hvordan vi kan få publikum til å «klikke». Vi vil tilfredsstille livepublikumet.

Den ferske singelen «Nobody» beskrives av gutta som en personlig, syngete og følsom låt – i motsetning til dumme klubb-«bangers». De mener det er kontrastene som gir en interessant balanse.

– På andre låter er jeg på mitt mest respektløse, og sier de verste tinga som fins. Miksteipen føles original og sær til en viss grad. Vi har laget vår egen «sound», så vi har bare bygget videre på det. Jeg er spent på responsen. Det er hardt som faen – til tider, lover Pasha.

Se og hør P3X-praten med Pasha:
https://youtu.be/oGL9SgfPGB0