Lady Gaga lager jazzplate

Jazzveteranen Tony Bennett og Lady Gaga planlegger å lage et album sammen.

Dette er ikke første gangen artistene samarbeider med hverandre. I fjor gav de ut en tolkning av den kjente jazzlåta «The Lady Is a Tramp», som var en del av platen Duets II fra Tony Bennett. Albumet fikk mye oppmerksomhet, fordi det inneholdt en duett med Amy Winehouse og ble gitt ut kort tid etter hennes død.

LES: Tony Bennett toppet den amerikanske Billboard 200-listen med Duets II

Tony Bennett & Lady Gaga – «The Lady Is A Tramp»:

 Tony Bennett har vært en del av musikkbransjen siden 1949, og har for det meste holdt seg innenfor jazz-sjangeren. Han har derimot vært flink til å fornye seg med forskjellige duettpartnere, noen eksempler er John Mayer, Josh Groban, Mariah Carey og Sheryl Crow.

Stor aldersforskjell

Det er ikke bare sceneantrekkene som er noen hakk forskjellige. Lady Gaga har blant annet gått i en kjole lagd av kjøtt, mens Tony Bennett fortrekker en litt mer tradisjonellstil med dress og slips. Det er også 60år forskjell mellom artistene, men dette har ikke vist seg  å være et problem.

-Mange vet ikke at hun er fenomenal jazzvokalist. Hun er en god venn, og jeg respekterer henne for at hun er så kreativ. Hun forandrer seg hver dag, og har så mange ideer hun gjennomfører. Hun stopper aldri. Jeg kaller henne for den musikalske Picasso. Energien hennes er bare fantastisk, uttaler Bennett til Rolling Stones.

Det var Lady Gaga som tok initiativet til samarbeidet. Foreløpig vites det ikke når musikerne vil gå i studio for å gjøre opptakene, men artistene vil bli akkompagnert av et storband. De vil heller ikke avsløre hvilke sanger som kommer på albumet, men sier at det er fra en komponist som er veldig undervurdert.