Lager musikk for folk i trøbbel

Susanne Sundfør bruker sin bekymring for verden i musikken.

Susanne Sundfør deler første smakebit fra albumet Music For People In Trouble, som slippes 25. august. Låta «Undercover» beskrives som sakralt gull av P3s anmelder, og har fått terningkast fem.

Les anmeldelse av «Undercover» her

– Jeg har hørt mye på Dolly Partons album Heartbreaker, og tittelsporet ble veldig viktig for meg da jeg lagde «Undercover». Det er kjærlighetsdelen av albumet og den mest poppa-låta.

Sundfør forteller at hun ville lage et klassisk singer-songwriter album, hvor produksjonen er minimalistisk og personlig. Men det er viktig for henne at temaene handler om flere enn henne selv.

– Jeg liker tanken på at jeg skriver for andre også, ikke bare for meg selv. Når jeg skriver en tekst som tar utgangspunkt i noe jeg føler, så holder det ikke at det bare handler om meg, andre må kunne relatere seg til det.

https://www.instagram.com/p/BU95UKFlaqC/?taken-by=susannesundfor

Musikk for folk i trøbbel

Sundfør beskriver det kommende albumet som en kommentar til hvordan vi har det og reagerer emosjonelt, rundt temaer som kjærlighet, angst, klima og politikk.

– Jeg har følt jeg har vært i trøbbel selv. Både på personlig plan og samfunnsnivå. Siden jeg var tenåring har jeg vært veldig bekymra for hvordan det skal gå med verden.

– Jeg vil si at jeg skjønner hvordan det er å føle på de tingene. Jeg tror det er mange som bekymrer seg mye for politikk, klima, krig og terror. Det er så mye stress, press og frykt. Så kanskje de kan ta en liten pause fra det – og høre på musikken min.

https://www.instagram.com/p/BU4q_9Cly6X/?taken-by=susannesundfor

– Gullkort med SAS

– Klimaendringene er den største utfordringen i verden i dag, og noe vi må ta alvorlig.

Sundfør mener det er et problem at vi lever i et samfunn der det er lagt opp til at vi skal reise mye og være konsumenter.

– Jeg tror det er veldig vanskelig for folk å bestemme seg for å aldri fly igjen, og aldri spise kjøtt. Mange setter disse kravene til seg selv, og veldedighetsorganisasjonene prøver å gi folk dårlig samvittighet. Men jeg spør, har ikke politikerne ganske mye ansvar også?

– Selv har jeg har gullkort med SAS. Jeg synes det er veldig vanskelig og et stort dilemma at jeg må fly så masse i jobben. Jeg vil på ingen måte fremstille meg selv som en som er bedre enn andre, når det kommer til klima.

Introvert vs gi publikum det de vil ha

Susanne Sundfør kan oppleves live allerede 15. juni under Norwegian Wood i Oslo. Hun står også på scenen under BBC Proms Scott Walker Tribute i Royal Albert Hall 25. juli, før hun legger ut på Europaturné til høsten.

Susanne lover at hun vil gjøre mye forskjellig live, blant annet blir det litt mer jazz.

– Det å spille på en festivalscene er veldig annerledes enn det å spille på en klubbscene. På en klubbscene kan en være litt mer introvert, mens på en festivalscene vil publikum ha noe helt annet. Skal jeg ha det gøy på en festivalscene må jeg gi publikum det de vil ha.

Hør intervju med Susanne Sundfør hos Christine her