Lars Vaular møter frykten i ny musikkvideo

Han likte ikke ideen i starten. Men Lars Vaular gikk med på å synge «Kroppsspråk» a cappella foran et publikum som aldri hadde hørt låta før.

Etter to års stillhet returnerte den norske rapfavoritten nylig med den dansbare og ganske så personlige klubblåta «Kroppsspråk», som handler om å stole på seg selv og ta sjanser.

Selv om 34-åringen fra Bergen har fått folk til å danse med musikken sin før, var det nok flere som lot seg overraske av house-beaten og at han synger i stedet for å rappe. Men til tross for den triste teksten, var det en klubbete produksjon som passet best.

– Jeg fikk det ikke til å sitte helt med andre produksjoner, det ble for trist og følete. Men da produsent Frode Kvinge Flatland serverte meg denne ble låta akkurat frekk og skamløs nok til å gi teksten mer bein å stå på musikalsk, forteller Vaular.

Les også: Lars Vaular og Astrid S lager musikkvideo sammen

Redd for å tråkke på tær

Teksten ble på mange måter den første offentlige bekreftelsen på samlivsbruddet Vaular nettopp har gått gjennom.

«Når ditt beste ikkje e godt nok / På punktet mange har gitt opp / Sier du har fått nok, men du må gi og ta i et forhold», synger han blant annet.

– Det er ikke lett å fortelle historier som involverer andre uten at noen tær blir tråkket på.

– Selv om jeg vet hva sangen min handler om, er det ikke godt å si hvordan visse aviser velger å skrive om det. Men det har gått greit, forteller Vaular. Han innrømmer at han gruet seg litt til slippet.

Lars Vaular både synger om og viser frem sitt kroppsspråk i ny musikkvideo. Foto: Sara Angelica Spilling

Lærer av det som er flaut og vondt

På under to uker har låta fått nesten en halv million avspillinger på Spotify, og Vaular har allerede rukket å fremføre den både på Senkveld på TV2 og på frokost-TV i Uganda(!). Nå har det visuelle tilbehøret kommet i form av en stilren musikkvideo. (Se den i toppen av saken!)

Med et så klubbvennlig lydbilde hadde man kanskje forventet en energibombe av en musikkvideo, men videoen til «Kroppsspråk» er like naken som teksten. Den viser Vaular som fremfører låta a cappella foran et publikum som aldri har hørt låta før.

– De hørte ikke musikken jeg hørte i proppene. Alt de hadde å bedømme meg på var stemmen og kroppsspråket mitt.

Det var regissør Erik Treimann som kom opp med ideen. En idé Lars Vaular i utgangspunktet likte dårlig.

– Jeg kjente fort at min frykt for å stå der alene og fremføre uten musikk gjorde meg brydd, og da skjønte jeg at det lå noe spennende i konseptet.

– Det er ofte det som er litt flaut eller vondt du lærer noe av.

Se også: Lars Vaular øser av sin kunnskap:
https://www.youtube.com/watch?v=8n3c3XunoEY

Se også: Lars Vaular og Unge Ferrari covrer «Mask Off» hos Christine:
https://www.youtube.com/watch?v=wzVN7o8jZt8