Laseren er den nye høvelen

Lei av barberhøvel og voksing? Aldri før har flere kvinner og menn fjernet kroppshår permanent – ved hjelp av laser. Reporter Jonas har testet det ut.

– Mennesker har hovedsakelig hår for å holde varmen. Men nå har vi jo klær!

Silje Austnes er kosmetisk sykepleier ved Colosseumklinikken Legeavdeling. Hver eneste dag fjerner hun kroppshår fra kvinner og menn ved hjelp av laser. Og kundeantallet øker. I dag er det like mange menn som kvinner som velger å fjerne hår på denne måten.

Det er faktisk også en del gutter som tar bikinilinja.

– Det er flest menn mellom 35 og 45 år, men også en god del unge gutter. De fleste vil fjerne hår på brystet og på ryggen. Noen vil få vekk noe, mens andre vil fjerne hele sulamitten. Det er faktisk også en del gutter som tar bikinilinja. Altså, vi tar ikke på selve penis og på testiklene. Det kan være farlig. Men alt rundt fjernes, forteller Silje.

Den nye mannen

Må sangen om hva slags gutter Norge vil ha, med tekstlinjen ”..hår på brystet, vett i pannen, stål i ben og armer”, skrives om? Hva har skjedd med 2012-mannen?

– Det er en trend som var vart lenge, og som bare øker i popularitet. Folk liker ikke hår på kroppen, verken på seg selv eller andre. Jeg tror at laseren er nye høvelen.

Les også: Menn fjerner hår som aldri før

Etter 4 til 8 behandlinger og ca 40.000 kroner kan Silje, ved hjelp av laser, ødelegge hårsekkene på hele brystkassa di. Inkludert noen årlige sjekker og finjusteringer, er du garantert hårfri resten av livet.

– For kvinner er det bikinilinja som er mest vanlig. Noen tar absolutt alt, noen tar bare litt på kanten. Men ansiktet, overleppa, halsen og overarmene er også typiske steder de liker å få hårfri barnehud.

Les også: 9 av 10 kvinner fjerner kjønnshår

Før behandling. (Foto: Christian Ingebrethsen, NRK P3)
Før behandling. (Foto: Christian Ingebrethsen/Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)

– Det gjør litt vondt!

Reporter Jonas Jeremiassen Tomter fra Juntafil ville teste ut hvordan det var å få brent vekk hår. I flere år har nemlig Juntafils reporter hatt noen små svarte hårutvekster på overarmen sin.

Hør da Jonas fjernet hårene her
FraDigas_128

– Jeg har mer hår andre steder på kroppen da, men er egentlig komfortabel med at det er der, sier Jonas i det han, ikledd laserbeskyttende briller, legger seg ned på behandlingsbenken hos Colosseumklinikken.

Få minutter senere stinker det av brent hår i lokalet, da Jonas stolt viser frem sin laserbehandlede overarm.

Hør mer fra Jonas besøk hos laserkvinnen her
1

HVA MENER DU? KUNNE DU TENKT DEG Å KASTE HØVELEN TIL FORDEL FOR LASEREN? SKRIV GJERNE DIN MENING I KOMMENTARFELTET.