– Låta gir meg epilepsianfall

Den elektroniske dansemusikken får av og til gjennomgå av P3s lyttere. Les lytternes “anmeldelser” av P3-musikken her.

Hver uke får P3s spillelister påfyll av nye låter valgt ut av P3s redaksjon av musikkprodusenter. Denne uka fikk lytterne anmelde ukas nye låter på spillelistene hos Christine i Popsalongen.

At bølgen av elektronisk dansemusikk er både elsket og hatet har vel aldri vært mer tydelig.

Programleder og musikkprodusent Christine Dancke. (Foto: Erlend Lånke Solbu)
Programleder og musikkprodusent Christine Dancke. (Foto: Erlend Lånke Solbu)

Musikkprodusent Marie Komissar. (Foto: Erlend Lånke Solbu)

Les også: Musikksjef Mats Borch Bugge i nettmøte

Les lytternes spørsmål tilbakemeldinger etter hvert som de nye låtene ble presentert, i tillegg til svar fra musikkprodusent Marie Komissar under.

DJ Fresh og Rita Ora – Hot Right Now

Robert: Få vekk denne typen musikk. Dette er sånt som hører hjemme på mP3.

Marie: Det kan godt være at den kan høres på mP3 også, jeg synes den helt fint kan gå inn på P3. Det er som faren min pleide å si: Variasjon gir godt rykte.

Anonym: Variasjon gir godt rykte, sier du? Dere spiller hitlåter så ofte at man blir lei av artistene, og ikke gidder å høre noe mer fra dem. Hvorfor kan dere ikke spille flere låter fra de ulike artistene?

Marie: Vi spiller de største hitene ofte, i står grad fordi vi vet at veldig mange ønsker å høre de kjente låtene som de er glad i.

Sjekk ut P3s spillelister her!

Swedish House Mafia og Knife Party – Antidote

Mann 48: P3 høres ut som P4. Hva med andre musikksjangre og ikke bare den EVIGE pop’en?

Marie: Jeg synes kanskje ikke at akkurat Swedish House Mafia hørtes ut som P4?

Anonym: Anitdote gir meg epilepsianfall og får meg til å føle at verden går under i 2012.

Anonym: Kan dere ikke slutte å spille two step, three step four step? Bygde-norge kommer til å slutte å høre på P3.

Marie: Nå er det jo slik at flesteparten av de som bor i Norge, bor på bygda. Man ser jo både på hitlister og Spotifylister hva folk liker, og det er lite country og folkemusikk som ligger på toppen der. Jeg tror de liker både pop og rock de også.

Åge: Savner at dere spiller med musikk med mening og budskap, slik som Susanne Sundfør. Jeg får litt fjortiss-feeling.

Marie: Det er mulig du er ute etter den dype meningen i tekster, men det tror jeg finnes i ganske mange låter som vi spiller selv om det ikke er helt nedpå det nivået som Susanne sundfør gjør.

Sjekk ut spillelister og minimikser hos Christine

Sub Focus – Falling Down

Anonym: Jeg er veldig skuffa over P3s utvikling, før var dere en tumleplass for grom indie og rock, mens spillelistene deres i det siste har blitt mer og mer monotone.

Marie: Jeg synes absolutt ikke at det er monotont. Mye av grunnen til at P3 er i mindre grad er en tumbleplass for indie og rock, er mangelen på de store låtene innenfor sjangeren. I året som har gått har det vært mye mer fokus på elektronisk musikk, og det er dette som har vært av høyere radiokvalitet. Forhåpentligvis får vi snart mange gromme rockelåter som vi kan ha på spillelistene våre.

Christine: Dette er også første gang elektronisk musikk er helt akseptert, før var man syrehue hvis man likte elektronisk musikk. Nå er jo dette en del av popmusikken.

Anonym: Hvor ble det av rocke-P3?

Marie: Vi speiler det som intresserer unge i dag. Vi er veldig opptatt av å spille det som er viktig for unge mennesker, og i 2011 har unge mennesker vært opptatt av elektronisk dansemusikk, sier Marie. Det er ingenting i veien for å spille masse rock på P3, men da trenger vi de gode, sterke rockelåtene, så er vi i gang igjen.

Hva synes DU om musikken på P3? Legg igjen din mening i kommentarfeltet!