Låtpremiere: Sondre Lerche

– «Bad Law» er en gladsang for å få ut alt gørret og bør helst spilles hele sommernatten, forteller bergenseren om den nye låta.

– Sangen er et slags utbrudd som skjedde i studio. Jeg hadde akkurat vœrt på en veldig inderlig og subtil konsert som sikkert var veldig vakker, men jeg var rastløs og trengte noe annet. Da kom riffet på «Bad Law». Jeg trengte å danse og bråke og spilte det om og om igjen, forteller Sondre Lerche.

Det er tre år siden sist Lerche ga ut en skive. Men det har likevel ikke vært stille fra bergenseren. Siden 2011 har han vært å se som mentor i TV-programmet The Voice, i tillegg til at han har lagd filmmusikk til Sundance-filmen The Sleepwalker, gitt ut en live-plate og jobbet med folk som Lars Vaular, Real Ones, Scott Walker og Jim Eno fra Spoon.

Hør den ferske låta til Sondre Lerche lengre ned i saken.

– Det er mening at du skal kunne danse til minst halvparten av låtene. Resten kan du grine til.

Ventilasjon for aggresjon

31-åringen har siden 2005 bodd og jobbet i New York, en plass hvor inspirasjonen ligger på hvert et hjørne. De siste tre årene har han jobbet med sitt nye album – som ventes til høsten.

– Jeg har jobbet med denne plata over tre år, den er spilt inn i Bergen og Brooklyn, så det har vœrt endel reising frem og tilbake, sier han og fortsetter:

– «Bad Law» er første single fra platen. Det er mening at du skal kunne danse til minst halvparten av låtene. Resten kan du grine til.

Sondre Lerche avbildet på Øyafestival, 2012. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Sondre Lerche avbildet på Øyafestival, 2012. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Han forteller at førstesingelen er den første låta han har laget på bare 4 akkorder, og at teksten er ganske paranoid og egentlig ikke så optmistisk.

– Fyren er fucked, men meningen er at låten likevel kan gi folk en god følelse og ventilasjon for aggresjon og skuffelser som samler seg opp. En gladsang for å få ut alt gørret. Bør helst spilles høyt og hele sommernatten.

Hør verdenspremieren på Sondre Lerches – «Bad Law»:

Basstungt album

– Du fortalte til Ruben på P3 da du var hedersgjest at platene dine har blitt veldig forskjellige – hvordan kommer denne skiva til å bli i forhold til de forrige?

– Plata er ganske basstung, og kanskje mer synthbasert og rytmisk. Det er blitt både den mest eksperimentelle og mest rendyrkede pop-platen jeg har laget. Tekstene får vi snakke om en annen gang. Men ting har skjedd.

Hør hele sendingen med Ruben da Sondre Lerche var hedersgjest.

Denne gangen har han hatt fokus på én og én låt. Da er det ifølge ham selv lettere å prøve nye former og tørre å lage sanger på andre måter enn hva han er vant til.

– Det lœrte jeg mye av når jeg og Lars lagde «Øynene lukket» sammen – noe jeg tok med meg videre.

Les: Anmeldelse av Lars Vaular – 1001 Hjem (5/6)

– Hva er den største forskjellen mellom Lerche nå og da?

– Jeg har gått en del på trynet siden sist.

Lars Vaular og Sondre Lerche – «Øynene lukket»: