For ett år siden mistet Lemaitre sin beste venn. Nå har de laget en hyllest

Gruppen hedrer deres gode venn som døde i fjor med en EP.

For snart ett år siden døde Johannes Greve Muskat, en nær venn og samarbeidspartner til Lemaitre. Den norske elektronikaduoen, som består av Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund, hedrer deres gode venn med en EP. Greve Muskat var gruppens tredje, uoffisielle medlem.

Var med siden oppstarten av Lemaitre

– Vi bodde lenge med ham, og har alltid delt kontorer. Johannes var en stor del av Lemaitre helt siden starten. Han var med fra da vi startet, bokstavelig talt. Han var den første vi involverte i prosjektet, forteller gruppen om regissøren som sto bak mange av Lemaitres musikkvideoer til Christine Dancke.

Hør Christine her.

PÅ BESØK: Lemaitre gjestet Christine i bakgården på NRK Marienlyst. Foto: Karoline Finnema, NRK P3
PÅ BESØK: Lemaitre gjestet Christine i bakgården på NRK Marienlyst. Foto: Karoline Finnema, NRK P3

Den forestående EP-en, som slippes 22. mai, er oppkalt etter initialene til Johannes Greve Muskat: «JGM». Låtene «Wondering if I’ll ever will come down» og «Joe» er lansert fra den kommende utgivelsen.

Låtene på utgivelsen er skrevet det siste året, og EP-en kommer ut nesten på datoen etter at deres venn døde brått i fjor etter et tragisk uhell. Han ble 28 år.

– Vi bestemte oss for å dedisere EP-en til ham. Noen av sangene er preget av det, som singelen «Joe», forklarer duoen.

Den første strofa i «Joe» er «nobody ever really goes away»; minnet om deres nære venn lever videre.

Se musikkvideoen til «Joe»:

Ting snus på hodet

– Når man taper en av sine beste venner – hvordan dealer man med det? spør Dancke.

– Det er så rart … det er ikke gråte-tristheten som er stresset, på en måte. Det er mer det at ting blir jævlig tungt i lang tid hvor du blir ambivalent til ting. Det flipper ting så sykt i livet. Det er en veldig rar tid å gå gjennom. Siden du ikke nødvendigvis gråter hele tiden, men bare er deppa, så får du dårlig samvittighet. «Er jeg ikke trist nok», på en måte. Du begynner å sammenligne med hvor triste alle andre er. Det er kjipt og rart, forklarer Jansen.

– Hvis deres venn er med oss i ånden – på en eller annen måte – hvordan tror dere han vil ta imot deres hyllest? spør Dancke.

– Jeg tror han hadde syntes det er litt kleint. Å ha bildet sitt på coveret, og en sang som er oppkalt etter han, sier Jansen og Denizou Lund smilende, og de tilføyer:

– Johannes kommer alltid til å prege livene våre. Det er en venn du har hatt nesten halve livet. En som har påvirket oss sykt mye som personer. Sånn sett er det evig.

LEMAITRE FREMFØRER «WONDERING IF I’LL EVER COME DOWN» PÅ MARIENLYST:
https://youtu.be/XxoDPaRHozk

LES FLERE SAKER OM LEMAITRE: