Nominér din favorittlåt

Kandidatene til «tiårets beste norske låt» offentliggjøres på tirsdag.

Popsalongens Siri Knudsen og musikksjef Mats Borch Bugge i P3 (Foto: Rashid Akrim, NRK)
Popsalongens Siri Knudsen og musikksjef Mats Borch Bugge i P3 (Foto: Rashid Akrim, NRK)

Folket avgjør hvem som får den gjeve utmerkelsen av P3.

Vi er på vei inn i et nytt tiår, og P3 feirer all den bra norske musikken 2000-tallet har bydd på så langt.

– I perioden 1.-18. desember skal folket hjelpe P3 å avgjøre hva som er dette tiårets aller beste norske låt. 1. desember legger vi ut en liste over 100 låter som folk kan stemme over på P3.no, og nå trenger P3s musikkgruppe innspill til hvilke låter som skal stå på denne lista, forteller musikksjef Mats Borch Bugge.

Bruk kommentarfeltet under til å komme med forslag!

Fokus på norsk musikk

P3 har stort fokus på norsk musikk, og mellom 1. og 18. desember blir det ennå større. Listen med de 100 låtene kommer til å bli spilt hyppig hver dag på P3, og programmene P3morgen, P3helg og Popsalongen kommer til å ha gjester og reportasjer som fokuserer på norsk musikk. Alle som vil kan stemme på sin favorittlåt på P3.no, og vinneren kåres i Popsalongen 18. desember. Programleder Siri Knudsen gleder seg.

– Jeg er utrolig spent på hvem som går av med seieren! Å få være med på dette er årets beste julegave for min del, som elsker både musikk og rangeringer, sier hun.

Les mer om Popsalongen her.

Hevder seg internasjonalt

Mats Borch Bugge mener vi har all grunn til å feire norsk musikk.

– Det har skjedd mye i norsk musikk så langt i dette årtusenet, og listen over sterke låter er overraskende lang. Bergensbølger, en rock-revival, metal og norsk hiphop har alle klart å markere Norge som en musikkelskende nasjon, både nasjonalt og til dels utenfor landets grenser. Internasjonalt forbindes norsk musikk nå i stadig større grad med kvalitet, sier P3s musikksjef.

Ønsker innspill

Borch Bugge og resten av P3s musikkgruppe jobber i disse dager med listen over de 100 låtene som skal konkurrere om prisen.

– Det er en stor oppgave å velge ut hvilke låter som skal få være med. Folk er hjertelig velkomne til å slå et slag for sin favoritt allerede nå, før avstemningen er i gang, sier han.

Når avstemmingen er i gang, deler P3 hver dag ut en iPod til en som stemmer.

Bruk kommentarfeltet under til å komme med forslag.