Lever for Grand Prix

Søskenene Marit, Christian og Hanne Valeur elsker Eurovision, og kan alle bidrag fra 1994 til i dag på rams. Møt Grand Prix-entusiastene i P3TV.


Søskenene Marit, Christian og Hanne Valeur elsker Eurovision, og kan alle bidrag fra 1994 til i dag på rams.

-I vår familie er det to viktige dager i året: julaften og den kvelden det er Melodi Grand Prix-finale, forklarer Hanne Støre Valeur (26).

Hvert år samles de tre søskene hos sine foreldre med reker og hvitvin for å få med seg den musikalske happeningen. Men for denne familien er det blodig alvor.

Klisterhjerne

– Underveis i konkurransen rangerer vi bidragene og gjetter resultatlisten. Den som er nærmest det faktiske resultatet, vinner heder og ære, forklarer Christian (23).

De tre søskenene har vært fascinert over sangkonkurransen lenge.Det hele begynte i 1994, da familien begynte å ta opp før-sendingene til finalen. Barna lærte seg låtene utenat, og de sitter fremdeles klistret hos Christian når Marit tar stikkprøver som «Spania, 1998» og «Estland, 1996».

Sjekk ut alt av NRKs MGP-stoff her.

Tror på Rybak

Torsdag var det semifinale i MGP, og søskenene med venner var benket for å følge med Rybak og bli bedre kjent med årets finalister. Statistikkpermen som inneholder resultater og diagrammer fra de siste 15 årene var med, og økte i volum gjennom kvelden. Søskene viste seg å ha gode lytterevner for hva som er en fin MGP-låt, og gjettet så og si feilfritt på hvilke 10 låter som gikk videre til finalen.

De har god tro på Aleksander Rybak:

– Hvis han ikke blir blant de fem beste på lørdag, blir vi overrasket.