LidoLido til din skole?

Nå rulles endelig P3 SkoleSessions 2012 ut.

I fjor høst tok P3 med seg A-Lee, LidoLido og Erik & Kriss til Bodø, hvor Løpsmark skole hadde vunnet en helt egen konsert. Nå returnerer LidoLido til en skolegård, og denne gangen deler han scene med Gabrielle. Det beste av alt? Skolen DIN kan vinne hele konserten!

NB: Påmeldingen er avsluttet

Se: P3 SkoleSessions på Løpsmark skole

– Etter å ha sett hvor kult SkoleSessions ble i fjor, ville jeg jo selvfølgelig være med i år også, sier Lido, som synes det var kjempekult å spille på en litt annerledes arena enn de vante konsertstedene.

19-åringen husker godt at han fikk skryt av gymlæreren i Bodø, som hadde registrert at Lido var himla sporty på scenen.

– Jeg trener aldri, og finnes ikke sporty, så da var jeg skikkelig stolt. Jeg tror det er ren og skjær musikkglede, jeg har ikke noe kontroll over noe som helst. Det bare skjer.

Gymlæreren på Løpsmark skole er ikke den eneste som skryter av artisten. Etter slippet av debutskiva Pretty Girls & Grey Sweaters i februar, har kritikere og publikum bukket og neiet på rekke og rad for den talentfulle musikeren.

– Det er veldig deilig å se at både publikum og anmeldere er så positive, jeg er jo en sta fyr som gjør alt selv. Dermed kan jeg ikke skylde på noen andre, og det er deilig å vite at jeg gjør noe rett, at jeg er inne på noe. Jeg blir veldig letta av de gode tilbakemeldingene, sier Lido.

LidoLido gleder seg. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
LidoLido gleder seg. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
En fantastisk mulighet

LidoLido har god erfaring med P3s Skolesessions, og gleder seg til å nok en gang være med på en uforglemmelig skoledag for en heldig skoleklasse.

– Dette er en fantastisk mulighet for elevene til å se en super konsert som de kanskje aldri ville fått lov til å gå på ellers. Meld dere på, og få en dritkul konsert, sier LidoLido.

– Denne gangen handler SkoleSessions om samhold, hva mener du er viktig for å ha et godt samhold på skolen?

– Jeg er jo en selverklært good guy, og opptatt av å kunne gjøre noe positivt med musikken. Ikke nødvendigvis å redde verden med en sang, men lage god stemning og få folk til å ha det bra sammen. Samhold er noe av det mest inspirerende, trygge, mest behagelige og noe av det viktigste vi har, så det er ypperlig at SkoleSessions fokuserer på det.

Sist vi fikk besøk av LidoLido var under snøbrett-VM. Da gjestet han Popsalongens studio med sine dyktige musikere, og det hele så slik ut:

Den heldige vinnerskolen får også besøk av Gabrielle, jenta bak hitene “Ring meg” og “Bordet”. Hun gleder seg til å møte blikkene til en stor gjeng glade skoleelever.

– Jeg gleder meg fryktelig mye til å spille! Det å møte den gleden i øynene til elevene er noe jeg virkelig ser frem til. Det blir en fin måte å dele musikken med folk på. Jeg tror det blir dritfett, rett og slett!

Fra Gabrielles opptreden på Lydverket i høst, her er “Bordet”:

Rap-rektor

– Det er en heldig skole der ute som bare kan glede seg!
– Aishath, Popsalongen

I år som fjor er det Popsalongens Aishath Afeef som tar programlederjobben under SkoleSessions. Hun husker spesielt godt at kule og engasjerte elever vartet opp både artister og de ansatte i P3 da vi tok med konserten til Løpsmark skole.

– Sessions i Bodø var helt magisk! En lite selvhøytidelig rektor rappet foran alle elevene, og stemningen under konserten tok jo helt av. Én ting er å få fri fra skoletimene, en annen er å få fri og gratis konsert med Norges største artister i gymsalen, mener Aishath.

– Hvordan blir det å stelle i stand en helt ny konsert?

– Det er en heldig skole der ute som bare kan glede seg! Jeg gleder meg til å henge med Lido på lærerværelset før konserten. På skolen i Bodø var det et piano der, og Lido satte seg ned og spilte for alle. Veldig fint!

Mange av Aishats nærmeste venner er fra videregående skole, og mange av de beste minnene hennes er fra skoletiden.

– Vi hadde et veldig bra forhold til hverandre på trinnet mitt, både lærere og elever. Kanskje det har noe å gjøre med at jeg gikk på Steinerskolen? Vi alternative må liksom holde sammen, hehe. Jeg opplevde at folk på mitt trinn ville hverandre vel.

Samhold på norske skoler

P3Sessions feirer 10 år til neste år, og i snart ett tiår har konsertserien inntatt mange former.

– Vi gleder oss til å dra til den vinnende skolen, smelle opp en gigantisk scene, og slippe inn noen av Norges aller beste artister på scenen, sier prosjektleder Christian Finnskog.

I år har konkurransen ”samhold” som tema, hva ligger bak dette?

– En sak som veldig ofte har gått igjen i de flere tusen påmeldingene vi har lest de tre årene vi har arrangert P3 SkoleSessions, er at vi har blitt veldig positivt overrasket over hvor mye varme, empati og sosialt engasjement det er blant elevene i landets skoler.

– Hva leter juryen etter når de plukker ut finalistene?

– Historier som beskriver hva du, din kompis, din klasse eller hele skolen gjør for å øke samholdet. For at alle skal få det litt bedre sammen. Så vanskelig og så enkelt som det.

Bildegalleri fra Løpsmark skole:

I 2010 var det Spjelkavik videregående skole i Ålesund som fikk besøk av Donkeyboy, Karpe Diem og Lars Vaular.

Se bildegalleri her:

Under tidenes første P3 SkoleSessions var det Madcon og Karpe Diem som skrev historie på Mysen videregående skole.

Se bildegalleri fra Mysen:

Vil du ha P3 SkoleSessions til din skole? Fyll ut skjemaet, og fortell hva din skole har gjort for å bedre samholdet blandt skolens elever.

Merk: Konkurransen er for ungdoms- og videregående skoler.