Lil Wayne på bedringens vei

Utskrevet fra intensivavdelingen etter at han falt om under musikkvideo-innspilling sist uke.

Den hardtarbeidende og albumaktuelle rapperen Lil Wayne skulle egentlig spille i Oslo torsdag sist uke. Tidligere denne måneden ble konserten utsatt til oktober. Samme kveld som han skulle ha spilt i Oslo Spektrum falt rapperen om på settet til innspillingen av en ny musikkvideo for Nicki Minaj. Wayne ble lagt inn på intensivavdelingen ved sykehuset Cedars-Sinai i Los Angeles, og tilstanden var kritisk.

Tilbakeviser dop-rykter

Lil Waynes nye album  I am not a human being II  slippes etter planen neste uke.
Lil Waynes nye album I am not a human being II slippes etter planen neste uke.

Nå ser tilstanden til den populære artisten ut til å ha stabilisert seg, melder musikkmagasinet Spin.  Han skal være flyttet fra intensivavdelingen til et vanlig rom, og kjendisnettstedet TMZ skriver at Lil Wayne i følge en anonym kilde nå både spiser og går rundt på rommet sitt på egenhånd. Samme nettsted hevdet at rapperen var døden nær etter den dramatiske torsdagen.

Etter at Lil Wayne falt om, har det vært spekulert i om en overdose morfinholdig hostesaft («cough syrup») kunne være grunnen. Det tilbakevises fra artistens mentor og venn Birdman.

– Det hadde ikke noe å gjøre med rus. Slik jeg ser det, skyldes ulykken måten han jobber på. Han jobber døgnet rundt og gir alt for musikken sin. Han trenger bare å hvile, og kommer til å komme seg på bena igjen, som alle andre, sier han.

Nytt album neste uke

Det er ikke første gang Lil Wayne har et illebefinnende. I oktober i fjor måtte rapperens fly nødlande da han fikk et illebefinnende i luften.

Lil Waynes nye album, I am not a human being II, slippes neste uke. Han spiller i Oslo 25. oktober.

Les anmeldelsen av rapperens forrige album, Tha Carter IV, her. 

Se musikkvideoen til Lil Waynes siste singel «Love Me»: