Lydverket inviterer til fest

Historiens siste Lydverket gir deg Kvelertak, Röyksopp, Susanne Sundfør, Thomas Dybdahl og LidoLido live.

-Vi skal mimre, gjøre opp status og se fremover, sier Asbjørn Slettemark om historiens siste Lydverket-sending, som sendes på NRK2 28. november.

Han mener artistene som skal spille live er blant de beste norske liveartistene fra de siste ti årene.

– LidoLido er popmannen for fremtiden, Kvelertak skal følge opp et album som har gjort stor suksess både her hjemme og internasjonalt, Røyksopp og Susanne Sundfør sammen blir sensasjonelt bra, og Thomas Dybdahls over ti år lange karriere er bare begynnelsen for ham,  sier Asbjørn Slettemark om artistene som spiller på TV-historiens siste Lydverket-sending.

Alle de nevnte artistene har gjort suksess i løpet av de ti årene Lydverket har vært på skjermen.

– Lydverket har i hovedsak handlet om norsk musikk, og kanskje spesielt de siste tre årene, hvor vi har hatt norske liveband så å si hver uke. Da er det naturlig å hylle dem i avskjedssendingen, sier Asbjørn Slettemark, som har vært programleder for TV-programmet siden 2009.

Vil du ha billett til showet? Følg med på disse sidene fremover.

Ny låt fra Kvelertak

–  I likhet med andre NRK-program som Pyro og Urørt, var Lydverket et av de første norske mediene som ga oss oppmerksomhet. Det har betydd mye for pangstarten debut-platen vår fikk i Norge, sier gitarist Vidar Landa fra Kvelertak.

Kvelertak vokste seg fort store i både inn- og utland etter debutalbumet fra 2010, og jobber nå med oppfølgeren. Når historiens siste Lydverket går på skjermen, spiller de en helt fersk låt.

– Det blir forhåpentligvis som en hvilken som helst Kvelertak-gig. Svett, høyt og mye testosteron! Vi gleder oss!

Lydverket fulgte Stavangerbandet tett i begynnelsen, og sendte dem blant annet til de engelske festivalene Reading og Leeds for å spille på BBCs «Introducing»-scene i 2010.

– Det var en av de første store festival-scenene vi spilte på utenfor Norge, og er selvsagt vårt beste Lydverket-minne.

Prisbelønt

Lydverket har gått på NRK siden september 2002, og har vunnet to Gullruten-priser.

Tidligere har Rune Nilsson, Siri Høstmælingen, Mona B. Riise og Ingerid Stenvold vært programledere.

Showet spilles inn på ærverdige Cosmopolite scene i Oslo, og sendes på NRK2 onsdag 28. november klokka 21.15.  På radio fortsetter Lydverket som før; med sendinger mandag – torsdag klokka 20-21.

Se også Lydverket på NRK2 klokka 21.30 i kveld.

 Disse får du se live i lydverkethistoriens siste TV-sending:

Röyksopp med Susanne Sundfør

Röyksopp har vært blant Norges viktigste bidrag til internasjonal popmusikk de siste ti årene. I Lydverkets aller siste sending gjør Svein Berge og Torbjørn Brundtland en av sine ytterst få TV-opptredener. Med seg på scenen har de en annen gigant i norsk musikkliv: Susanne Sundfør. Hun viste seg for første gang for Lydverkets seere i 2007, og har siden blitt en av våre mest folkekjære artister.

 

Röyksopp tar med seg Susanne Sundfør på scenen når Lydverket har sin siste sending.

LidoLido

LidoLido spilte for første gang på Lydverket som sekstenåring. Siden har multitalentet fra Haugesund blitt popstjerne med sin eklektiske sjangermiks. Nå er ambisjonene å erobre verden. På Soria Moria får publikum oppleve LidoLido på sitt sterkeste, alene ved pianoet. 

Lydverket har fulgt LidoLido fra han var en ukjent 17-åring. Han er med på å ferie programmet når det går inn i TV-historien.

Thomas Dybdahl

Samme måned som Lydverket hadde premiere i 2002, dukket en ny artist opp på NRKs A-lister. Rogalendingen Thomas Dybdahl brakdebuterte med nydelige «From Grace», førstesingelen fra hans bejublede oktober-trilogi. I Lydverkets aller siste sending får vi et gjenhør med låta akkompagnert av strykere fra Kringkastingsorkesteret.

Thomas Dybdahl spiller «From Grace» sammen med Kringkastingsorkesteret på Lydverkets avslutning.

Kvelertak

Kvelertak slo gjennom via NRKs Urørt i 2009 og kom med debutplate året etter. Da Lydverket intervjuet HKH Kronprins Haakon avslørte tronarvingen at han er blant de mange (andre fans inkluderer Foo Fighters’ Dave Grohl) som elsker den festglade blandingen av metal og rock ’n roll. Bandet kommer til Soria Moria direkte fra plateinnspilling og turné i USA, og gir seerne premiere på en splitter ny låt.

Kvelertak lover, som vanlig, mye testosteron når de spiller på Lydverkets siste sending.