Lydverket tar over Rockefeller

Programleder Ruben Gran setter i gang nasjonaldagsfeiringen kvelden før med livesending fra Camp Indie.

Thea & The Wild. (Foto: Ingrid Pop, theaandthewild.com)
Thea & The Wild. (Foto: Ingrid Pop, theaandthewild.com)

Musikkentusiastene i Lydverket beveger seg ut fra Marienlyst og avvikler kveldens program på konsertstedet som rommer i underkant av 1500 sjeler.

Fremadstormende norsk musikk

– 16. mai er en av de største festdagene i løpet av året i Norge og vi liker å være med på fest. Når den mest bugnende musikkfesten er på Camp Indie den kvelden er det naturlig for Lydverket å delta, sier Ruben Gran, programleder i Lydverket, om kveldens sending fra Rockefeller.

P3s musikkjournalistiske flaggskip skal i samarbeid med Øyafestivalens oppvarming til sensommerens store arrangement, som forøvrig flytter til Tøyen neste år, lage fest og feire god og ny norsk musikk.

– Tradisjonen tro serverer Camp Indie en bunke sterke band og artister på vei opp, som Lydverket også er opptatt av flere timer i uken. Derfor føles det riktig både å være en del av det som skjer på Camp Indie, samtidig som vi skal bringe deler av festen til de som hører på oss.

– Det beste musikalske vorspielet

Foruten tolv fremadstormende norske artister og band som spiller på tre forskjellige scener på Rockefeller, har Lydverket en del snop å by på i løpet sendingen som går mellom klokken 20 og 21.

Lytterne får høre Thea & The Wilds nyeste singel «Hots For You» live samt en opptreden av Heyerdahl. I tillegg er det planlagt et intervju med russegutta i Oslo Faenskap på backstagen.

– Slår man radioen på NRK P3 kl 20:03 på torsdag, vil man høre flere av de som spiller på Camp Indie. Fra plate, men aller mest stas; intime liveopptredener med band som Heyerdahl og Thea & The Wild. Man skal heller ikke se bort fra at man møter band backstage i minuttene før de skal gå på scenen.

– Oppsummert blir det sannsynligvis det beste musikalske vorspielet man kan høre innfor nasjonaldagsfeiringene, frister programleder Ruben Gran.