– Lyrisk dans har blitt en del av meg

Lars Vaular har fått massiv oppmerksomhet for videoen til «Det ordner seg for pappa». Se han spille låten live hos Ruben her.

Lars Vaular. Foto: Erik Five
Lars Vaular. Foto: Erik Five

I musikkvideoen til «Det ordner seg for pappa» danser Lars Vaular selvkoreografert, moderne dans i en speilsal. Videoen er årets mest omdiskuterte, norske musikkvideo.

– Det er ofte kjedelig å lage musikkvideo, og jeg ville gjøre noe jeg aldri hadde gjort før. I begynnelsen var det en liten sjokkeffekt også for meg å gjøre det, men nå har jeg blitt så vant til videoen at jeg ikke skjønner at folk faktisk synes det er spesielt. Lyrisk dans har blitt en del av meg, sier artisten, som legger til at han aldri har danset tidligere.

Vaular sier også at dansen har åpnet nye dører.

– Nå føler jeg at jeg kan gjøre hva som helst.

Da Vaular besøkte programmet Ruben på NRK P3 onsdag, spilte han låta live, og du kan se videoen av det i toppen av saken.

Foruten «Det ordner seg for pappa» spilte Vaular én ny låt fra albumet 666 GIR, som slippes fredag denne uken, samt flere låter fra 666 ALT, som ble sluppet tidligere i år.

Hør hele minikonserten i NRKs nettradio.  

Anmeldelse: 666 GIR (6/6). | Anmeldelse: 666 ALT (5/6).

– Som om Kate Bush skulle laget rap

Vaular liker ikke å sette musikken sin i bås, men sier den ferske utgivelsen er en popplate.

– Mange rappere tenker at det å være pop er negativt, men dette er en popplate mer enn en rapplate. Jeg rapper, men det er popmusikk. Det er som om Kate Bush skulle gitt ut en rapskive. Med Pet Shop Boys på produksjon. Men mest av alt er det en sommerplate, sier han om den nye utgivelsen.

«Det ordner seg for pappa» er tilegnet forfatteren Raif Badawi, som sitter fengslet for meningene sine i Saudi-Arabia.

Se Dagsrevyens reportasje om låten. 

Albumtrilogi

Vaular bruker 2015 på albumtrilogien 666. Andre del slippes fredag, og er viet pasteller og synther ala 80-tallet. P3s anmelder Ali Soufi mener albumet viser at Vaular behersker evnen som både den grasiøse gasellen og lederen av ulveflokken, og triller terningen til toppkarakter.

Anmeldelse: 666 GIR (6/6). | Anmeldelse: 666 ALT (5/6).