Kunne ha sett «Game of Thrones» med Siv Jensen

Lettkokt oppsummering av ettermiddagens partilederutspørring. Dagens gjest: SVs Audun Lysbakken.

Fra året da Lysbakken ble meme.  (Foto: Jilltxt.net)
Fra året da Lysbakken ble meme. (Foto: Jilltxt.net)

(Hallo P3): Fest setebeltene og fleng opp lesebrillene, ja sjekk gjerne pulsen når du først er i gang (alltid greit), for vi er tilbake med nok en oppsummering av Tuva Fellmans partilederutspørring på Hallo P3.

Dagens gjest var Sosialistisk Venstrepartis (SV) Audun Lysbakken, som mange kanskje ble godt kjent med gjennom den feministiske «Hey Girl»-memekampanjen for noen år tilbake.

Mest kjent er han nok likevel som partileder for SV, det litt rare partiet som ligger klemt mellom Venstre og Rødt, men har gjort seg bemerket som et formidabelt parti for likestillingsforkjempere.

Og de blir det stadig flere av, selv om SV-tilhengerne fortsatt består av størst andel kvinner.

Hvorfor, spør du?

– Det er vel fordi kvinner er bra folk, da!Audun Lysbakken

Sant nok! (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
Sant nok! (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)


I segmentet «10 kjappe» kan Lysbakken avsløre at han heller vil spise taco og se på «Game of Thrones» med Siv Jensen enn Erna Solberg (hvorvidt han foretrekker lefse eller det tradisjonelle tacoskjellet er uvisst), prioriterer blyant fremfor Ipad i skolen og sier nei til søndagsåpne butikker (og samtidig ja til forbud mot søndagsåpne butikker).

Spillereglene i «10 kjappe» blir i tillegg satt på prøve når Lysbakken får spørsmål om han vil prioritere skole eller sykehus, siden begge deler settes høyt i SVs politikk.

Om han klarer å smyge seg unna Tuvas «10 kjappe»-regime kan du se i klippet nedenfor.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5BwoamYiJKM&w=560&h=315]