M83 og Susanne Sundfør med filmmusikk

Hør det storslåtte samarbeidet fra sci-fi-filmen Oblivion, der Tom Cruise spiller i hovedrollen.

Det ble tidligere denne måneden kjent at Susanne Sundfør hadde vært i studio med franske Anthony Gonzalez, bedre kjent som M83, for å samarbeide om tittelsporet til soundtracket til filmen Oblivion. Nå kan endelig den storslåtte låten nytes i fulle drag.

Hør «Oblivion» her! (via Pitchfork)

Turné ble til samarbeid

Susanne Sundfør har tidligere gjort flere europeiske oppvarmingsjobber for M83, som for alvor slo gjennom her til lands med singelen «Midnight City» og den påfølgende platen Hurry Up, We’re Dreaming. Gonzalez oppdaget henne via singelen «White Foxes», hentet fra hennes album fra i fjor, The Silicone Veil.

– Jeg hørte singelen «White Foxes», som jeg syntes var kjempebra. Og Susanne har bare en fantastisk stemme, uttalte han i forkant av oppvarmingsjobbene.

Filmatiske kvaliteter

M83s musikk har gått sin seiersgang i ulike TV- og filmsammenhenger de siste årene, og har blitt brukt i alt fra Red Bull-reklamer til Gossip Girl, Stranger Than Fiction, Cloud Atlas og Top Gear, men Oblivion er den første filmen der Gonzalez har lagd musikken spesielt for bildene.

Musikken er skapt i samarbeid med Joseph Trapanese, som tidligere har bistått Daft Punk på deres soundtrack til filmen Tron: Legacy.

I filmen spiller Tom Cruise en krigsveteran som har i oppgave å redde stumpene av en jordklode nær ødelagt etter tiår med romkrig. I andre roller finner vi Morgan Freeman, Nikolaj Coster-Waldau og Olga Kurylenko.

Se trailer og hør mer av lyden fra Oblivion:

… og slik ser filmplakaten ut:

Oblivion