Macklemore & Ryan Lewis er historiske

Rapperen og produsenten setter rekorder på Billboards hitlister.

Seattle- rapperen Macklemore og hans produsentpartner Ryan Lewis har hatt stor suksess med låta «Thrift Shop» fra albumet The Heist. Blant annet hadde de både andre og tredjeplassen da Spotify offentliggjorde sin aller første hitliste.

Macklemore fikk sitt store internasjonale gjennombrudd etter at han slo seg sammen med produsenten Ryan Lewis. Foto: NTB Scanpix / Brad Barket, AFP Photo.
Macklemore fikk sitt store internasjonale gjennombrudd etter at han slo seg sammen med produsenten Ryan Lewis. Foto: NTB Scanpix / Brad Barket, AFP Photo.

Til topps med to låter

Nå melder Billboard at duoen er blitt historiske.

På Pop Songs mainstream-lista har de nå nemlig klatra til topps med låta «Can’t Hold Us», der de har med Ray Dalton. Dette er lista som viser hvilken mainstream popmusikk som spilles aller mest på amerikanske radiostasjoner. Det gjorde de også med gjennombruddslåta «Thrift Shop» og er med det aller første duo som i listas 20 årige historie klarer å toppe med sine to første låter.

Men ikke nok med det, for duoen har gjort akkurat det samme på den minst like innflytelsesrike singlelista Hot 100. De har gått til topps med begge låtene også her og er med det den første duoen til å sende sine to første singler til topps i den nesten 55 år lange historien til denne lista.

De er for øvrig de første artistene til å sende sine to første singler til topps på Hot 100 siden Lady Gaga gjorde det samme med «Just Dance» og «Poker Face» i 2009. Bruno Mars klarte det samme med «Just the Way You Are» (2010) og «Grenade» (2011).

Topper flere lister

Albumet The Heist har så langt klart å klatre til andreplass på albumlista Billboard 200. De topper i skrivende stund imidlertid sjangerlister som Hot R&B/Hip-Hop Songs, Rap Songs og Rap Albums.

Macklemore, eller Ben Haggerty som er hans virkelige navn, debuterte som Professor Macklemor i 2000 med EPen Open Your Eyes. Han fikk lokal oppmerksomhet for debutalbumet The Language of My World i 2005, men har fått det store gjennombruddet etter å ha begynt å samarbeide med DJen og produsenten Ryan Lewis.

I tillegg samarbeider de blant andre med Andrew Joslyn på fiolin og Owour Arunga på trompet.

Se videoen til «Can’t Hold Us» her:

Se videoen ti «Thrift Shop» her: