Madonna anklager radiostasjon for aldersdiskriminering

Popstjernens singel «Living For Love» ble ikke spillelistet på BBC Radio 1, som hevder at artistens alder ikke har noe med saken å gjøre.

Madonna har samarbeidet med populære produsenter som Kanye West, Avicii og Diplo på Rebel Heart. (Foto: Promo)
Madonna har samarbeidet med populære produsenter som Kanye West, Avicii og Diplo på Rebel Heart. (Foto: Promo)

Madonna, aktuell med sitt trettende soloalbum Rebel Heart, anklager BBC Radio 1 for aldersdiskriminering etter at radiostasjonen valgte å ikke inkludere singelen «Living For Love» på sine spillelister.

BBC Radio 1 hevder beslutningen ikke har noe med 56-åringens alder å gjøre, men innrømmer at de ønsker å få ned den gjennomsnittlige lytteralderen.

I et nytt intervju med The Sun, gjengitt av Rolling Stone, kaller popstjernen spilleliste-vrakingen for «diskriminerende og urettferdig».

Kjøper ikke BBCs forklaring

For en måned siden blåste det opp til mediestorm da det ble ryktet at BBC Radio 1 ikke ville spille Madonna fordi hun var «for gammel» – noe som fort ble avkreftet av BBC.

Madonna kjøper tydeligvis ikke forklaringen om at låten rett og slett ikke er god nok, og tar bladet fra munnen i intervjuet med The Sun.

– Virkelig? Er det sånn det fungerer? Jeg er så dum. Jeg visste ikke at det hadde noe med alderen min å gjøre, sier Madonna og legger til:

– Burde ikke dette handle om du har skrevet en god og fengende poplåt?

– Vi har kommet så langt på mange andre områder, som homofiles rettigheter, men aldersdiskriminering blir fremdeles ikke snakket om eller gjort noe med, sier Madonna.

Se musikkvideoen til Madonna – «Living For Love»:

– Beveget oss videre fra Madonna

Musikksjef i BBC Radio 1, George Ergatoudis, sier at de fokuserer på å nå målgruppen på mellom 15 og 30 år. (Foto: @georgeergatoudis, Twitter)
Musikksjef i BBC Radio 1, George Ergatoudis, sier at de fokuserer på å nå målgruppen på mellom 15 og 30 år. (Foto: @georgeergatoudis, Twitter)

Da BBC Radio 1 først ble utsatt for aldersdiskriminerings-anklagene avkreftet de dem. «Artistens alder er aldri en faktor», sa radiostasjonen i sin uttalelse.

Men nå har et intervju med BBC Radio 1s musikksjef, George Ergatoudis, fra februar 2014 dukket opp igjen.

– Vi må konsentrere oss om dem mellom 15 og 30 år, og få ned gjennomsnittsalderen på lytterne våre. Det er noe vi er veldig bevisst på, sa Ergatoudis i intervjuet gjengitt av The Independent.

– Et stort flertall av dem som liker Madonnas musikk er nå over 30 år, og for å være ærlig har vi beveget oss videre fra henne.

BBC påpeker altså at artistens alder ikke har noe å si, og bruker Paul McCartney (72), Foo Fighters-vokalist Dave Grohl (46) og David Guetta (47) som eksempler på artister som den siste tiden har fått musikken sin spillelistet på BBC Radio 1.

Lager Madonna «for gammel» musikk for dem mellom 15 og 30 år?
Si din mening i kommentarfeltet!