– Pus funker ikke for meg

Live tester grenser når hun er dama til Anja Hammerseng-Edin denne uka. Se hvordan det går i denne ukens episode.

Denne uka er Live dama til håndballspiller Anja Hammerseng-Edin (32).

Anja, eller Anja Marie som hun egentlig heter, debuterte for håndball-landslaget i 2006. Hun er en kjent skikkelse i det norske håndballmiljøet, og kan skilte med å ha skårt 98 mål for landslaget. Kult? Ja. Uansett, vi har forsøkt å finne ut hva som skal til for å bli dama til en håndballstjerne.

Hva er det du vanligvis ser etter i en kjæreste?

– Har en tendens til å falle for den kvinnelige delen av befolkningen. Ikke alle kvinner i befolkningen, men hun ene som skiller seg ut, og som er så trygg på seg selv at det ville kreve enormt mye mot å sjekke henne opp. Samtidig som hun er så heit at jeg vet at monogami blir null stress, og at hun beholder den indre roen selv om det er rotete i klesskapet mitt!

Denne uka er Live dama til Anja Hammerseng-Edin.
Denne uka er Live dama til Anja Hammerseng-Edin.

Hvordan er du som kjæreste?

– Det kommer helt an på antall timer søvn jeg har hatt den siste uken…

Hva er den perfekte date?

– Hvor som helst med hu ene i den kvinnelige delen av befolkningen.

Hva er det sprøeste du har gjort for en kjæreste?

– Tatt på meg knallrøde høyhæla sko og blitt med på en skikkelig femi dansetime med kamera på slep! Takk Live, en fornøyelse å være dama di.

Hvis du skulle tatt med kjæresten på ferie, hvor ville du dratt?

– Veldig glad i Hellas og de greske øyer. Kort reise og god mat. Samtidig elsker jeg å dra opp til huset vårt på Gjøvik, fyre i peisen og ta livet med ro. Er ikke så kresen på feriested. Det beste er at vi har noen dager uten tidsskjema og noe vi skal rekke.

Hvordan stiller du deg til PDA (public display of affection)?

– Jeg holder gjerne kjærestens hånd på åpen gate, men tenker meg litt om også når vi er i land hvor religion og etablerte sannheter gjør at lesbisk kjærlighet skaper voldsomme reaksjoner i folk. Jeg ønsker ikke å provosere. Selv om jeg inni meg tenker:
Hvis kjærligheten er størst, da kan fordommer og hat aldri komme først… Men for noen gjør det dessverre det!

Vennefella

Når dere går ut sammen, hva foretrekker du: alenedate eller henge med felles venner?

– Begge deler. Vi har mange felles venner og det er hyggelig, men jeg er også opptatt av at vi får tid sammen som kjærester, og ikke bare kollegaer!

Hva er viktigst: slappe av hjemme sammen eller dra ut og oppleve noe sammen?

– Vi opplever så mye sammen i hverdagen som håndballspillere at for meg er det akkurat nå best hjemme, lage litt mat og slappe av. Hverdagslykken. Den er magisk for meg!

I episoden fortalte du Live at du liker jenter som er litt feminine og «kan pynte seg litt». Var Live feminin nok for deg?

– Ja, Live var femi nok hun, særlig når hun slang seg rundt polestanga! Makan til teknikk! Men jeg tror nok hun og jeg fort hadde havnet i vennefella. Det er ikke sånn at jeg faller pladask bare jeg ser en femi jente. Det må være den magiske tiltrekningen der også, og det handler mer om kjærestekjemi enn om femininitet.

Hva er det beste minnet ditt fra forholdet med Live?

– Det aller beste minnet var definitivt den nevnte polestanga. Minneverdig øyeblikk!