– Jeg kan ikke tro det!

Sam Smith ble rørt til tårer av Maria Menas cover av «Stay With Me».

Maria Mena slapp nylig sitt åttende album, Growing Pains. Albumet inneholder blant annet den P3-listede singelen «I Don’t Wanna See you With Her», en låt P3s anmelder kaller «en storslagen popballade om kjærlighet som går til helvete».

Da Maria Mena gjestet Christine fremførte hun den ovennevnte singelen, samt en cover av Sam Smith sin «Stay With Me».

Se Maria Mena fremføre «Stay With Me» øverst i saken.

Covret sin største fan

Menas valg av coverlåt var ikke tilfeldig. Den britiske superstjernen Sam Smith har opptil flere ganger proklamert sin kjærlighet til den norske popstjernen.

I 2014 kunngjorde han via Instagram at Maria Mena var en av de største inspirasjonskildene bak debutalbumet In The Lonely Hour. Videre fikk Mena seg en overraskelse da Smith dukket opp på storskjerm rett før hennes opptreden under Costume Awards tidligere i år. I en personlig videohilsen fortalte Smith at han allerede som 16-åring ble trollbundet av Menas ærlige sangtekster.

Smith har også uttrykt sin begeistring for den ferske singelen «I Don’t Wanna See You With Her». I en post på Instagram skriver han at Maria Mena er hans favoritt-låtskriver og –sanger, og at han aldri har blitt så inspirert og beveget.

Les også: – Denne kvinnen er sannheten

En ekte fan der, altså.

Begynte å gråte

Med dette som bakteppe er det kanskje ikke rart at Sam Smith reagerer på følgende vis etter å ha hørt Menas versjon av «Stay With Me»:

– Coveren av «Stay With Me» fikk meg til å gråte. Jeg kan ikke tro at du sang den. Du fikk den til å høres ut som den tilhørte deg, skriver Smith i en tekstmelding til Maria Mena i etterkant av besøket hos Christine.

Mena forteller til P3 at hun jevnlig er i kontakt med den Grammy-vinnende artisten via SMS.

– Vi snakker mye om livet. Han opplever en enorm suksess, og det er kanskje ikke så mange som kan kjenne seg igjen i hvordan det er å komme hjem da. Jeg har ikke opplevd den samme suksessen, men jeg vet hvordan det er å komme hjem til en verden som jeg ikke helt forstår.

https://www.youtube.com/watch?v=1xaCCtdPw9I&feature=youtu.be