nrk.no

Martin Lepperød (28) slutter i «P3morgen»: – Jeg kommer til å kjenne på kraftig fomo

To år etter Martin Lepperød (28) tok over «P3morgen» sammen med Adelina Ibishi (29), takker han for seg. Jakten på ny programleder er allerede i gang.

Under sending tirsdag morgen, slapp Martin Lepperød nyheten om at han slutter i jobben som programleder for «P3morgen».  

Martin har hatt den store jobben med å gi P3-lytterne en god start på dagen, men å starte arbeidsdagen før de fleste andre har drukket morgenkaffen har til slutt blitt vanskelig å kombinere med et mer hektisk liv for Nesoddingen.   

– Jeg skal ikke slutte for noen annen grunn enn at det er litt for tidlig for meg, sier Lepperød.  

Men han legger ikke skjul på at det er vemodig å slutte. 

– Det er jo drømmejobben! Hadde den startet litt senere på dagen, så kunne jeg hatt den jobben evig, forklarer han.  

Martin og Adelina sitter i studio. Martin har en kaffekopp i hånda som han holder høyt. Det står NRK P3 på kaffekoppen. Han har på seg briller og har en and i andre hånda. Han har på seg grå genser. Adelina har på seg en hvit skjorte og har et vinglass med vann i hånda. Begge ser inn i kamera. Bildet er tatt med litt avstand slik at man ser mye av studio. Mikrofoner, mikser og dataskjerm på bilde. Adelina har kort brunt hår. Martin har kort blondt hår.
SØVN: Mens Martin Lepperød endelig kan få sove forbi vekkerklokka, må Adelina Ibishi finne seg en ny morgenmakker. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3

Kommer til å savne morgengjengen

Martin sine to år i «P3morgen» har bydd på mye sprell og moro. Han mener selv at «P3morgens Koronakåring» har vært et av de store høydepunktene. 

– Det er jo liksom generelt alt det morsomme man får lov til å være med på å gjøre. «Korona awards» er liksom det «P3morgen» har vært – å snu alt det negative i livet om til noe veldig positivt og fint, sier han.   

Ifølge 28-åringen har samholdet i «den eksklusive morgengjengen» også vært et stort høydepunkt. 

– Det er noe magisk med å stå opp sammen og bli kjent med dette livet hver eneste morgen og backe hverandre. Jeg kommer til å kjenne på kraftig fomo – i hvert fall den første tiden når jeg ikke står opp og henger med morgengjengen.  

Veien videre

Selv om Martin Lepperød ikke blir å høre på morgenkvisten lenger, fortsetter han i NRK P3. 

Rett før jul kom nyheten om at podkasten «Karakter» som Martin har sammen med Jonis Josef og Henrik Farley, legges ned. Det ble også kjent at de fortsetter med et nytt konsept i 2022.  

– Ja, jeg skal fortsette å jobbe i P3 og NRK. Jeg skal bruke det neste halvåret på å utvikle nye ting til TV og radio. Så jeg er definitiv ikke ferdig med verken NRK, P3 eller radio – eller å være her på huset, sier Martin. 

Komikeren har de siste årene vært programleder for «P3aksjonen» og «P3 Gull», i tillegg til de faste programmene.

Blitt gode venner

Men til tross for at han fortsetter i P3, blir det ganske annerledes å ikke starte dagen med sin medprogramleder Adelina Ibishi og resten av morgengjengen. 

– Jeg kommer til å savne å få lov til å være med Adelina hver dag. Det er jo fantastisk å kunne sitte med en annen idiot fire timer om dagen, sier han. 

Bilde av Martin og Adelina. Martin har på seg en rutetete skjorte og Adelina har på hvit t-skjorte. De holder hender og ler.
VENNSKAP: Martin og Adelina har blitt gode venner. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3

Han innrømmer at det kan bli litt deilig å savne hverandre – og henge på en sunn måte. 

– Ikke være oppå hverandre 24 timer i strekk! Det er et fantastisk vennskap, men man er mye sammen, ler han. 

Adelina kjenner seg igjen i det Martin forteller, og deler hvordan det var å få nyheten om at hennes morgenmakker de siste to årene slutter. 

– Jeg følte på kjærlighetssorg den dagen han sa det, men jeg skjønner det. Det er en brutal måte å leve livet sitt på. Jeg tenker heller at det har vært veldig fint at vi har fått lov til å ta over etter en veldig etablert gjeng, og klart å skape noe nytt og veldig koselig. 

Også Adelina mimrer tilbake om gode minner med Martin, og det er spesielt et minne som kanskje er av de drøyeste som hun husker godt. 

– Da han pulte en pai! Det føler jeg er en arbeidsdag jeg aldri får igjen. Og det er jeg glad for på en måte, ler hun.  

Utelukker ikke et samarbeid

Adelina forteller videre at det blir trist å miste Martin som kollega, men at vennskapet fortsetter. 

– Jeg føler jeg har fått en bestevenn i Martin. Jeg er sånn som ikke bare drar på fest hos Martin, men også sover over når festen er over, så vi kan spise koselig frokost sammen neste dag. Så det er trist å miste han som kollega, men jeg er glad vi skal ha hverandre i livet videre.  

– Man skal ikke se bort ifra at vi jobber sammen igjen, sier de i kor. At jeg slutter i «P3morgen» utelukker ikke at jeg kommer til å gjøre masse gøy med Adelina fremover, avslutter Martin som fortsetter i programlederjobben ut februar.

På jakt etter en ny programleder

Redaksjonsleder for radio og podkast i NRK P3, Adiele Helen Krüger Arukwe forteller til P3.no at de er i gang med å sette et nytt programlederteam. 

– Det er både spennende og motiverende å jakte på det. Vi leter etter en varm, trygg og dyktig programleder som brenner for morgenradio og den plassen man får i lytternes liv. Det er så mye spennende talent der ute og jeg gleder meg til vi har ny programleder på plass, forteller hun. 

Arukwe gjør det klart at de nå mister en viktig stemme for P3s lyttere.  

– I litt over to år har Martin skapt noen utrolige og morsomme øyeblikk i «P3morgen», som ikke kommer til å bli glemt med det første, sier redaksjonslederen. Martin vil bli savnet på morgenen både av redaksjonen og av lytterne. Heldigvis for oss alle er han ikke ferdig, verken i P3 eller lydformatet. Om ikke lenge er han tilbake på lufta og på podkast med morsomme, nye og rare ideer. Det gleder vi oss stort til. 

SE FLERE VIDEOER FRA «P3MORGEN»:

Siste fra P3.no: