Max Manus til USA?

I helgen var produsent John M. Jacobsen og krigshelt Gunnar Sønsteby i USA for å promotere Max Manus.

Max Manus
Max Manus

I helgen var produsent John M. Jacobsen og krigshelt Gunnar Sønsteby i USA for å promotere Max Manus.

 

I håp om å få ut den norske krigsfilmen Max Manus til det amerikanske folk var Max Manus-produsent John M. Jacobsen og Gunnar Sønsteby i New York i helgen.
– Jeg er ikke i tvil om at filmen kommer til å bli godt mottatt, sier Sønsteby ifølge Dagsavisen. Filmen ble vist for spesielt inviterte i helgen. Og hvordan disse inviterte mottar filmen er helt avgjørende for om skal vises i offentlige kinosaler.

Gunnar Sønsteby (Foto: Scanpix)
Gunnar Sønsteby (Foto: Scanpix)

– De vil like den
Filmpolitiets Birger Vestmo har tro på at amerikanerne vil like den på grunn av sitt “Hollywoodske” utseende.
– Det er snakk om spesialvisninger i første omgang, men jeg tror filmen vil bli likt. Filmen er jo i høy grad inspirert av den ”Hollywoodske” måten å lage film på, forteller Vestmo.

Les mer: Bandens Max Manus hyss

– Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning har aldri lagt skjul på at de digger kommersfilm, og derfor tror jeg at også de få amerikanerne som overværer disse spesialvisingene vil takle at dialogen er norsk og at de derfor må lese teksting, sier Birger Vestmo til NRK P3.

Vanskelig marked
Selvom filmen har gjort stor suksess her i Norge er det ikke sikkert den vil gjøre det like bra i USA. Det er nemlig veldig tøft å få inn europeisk film i USA.
– Det hadde vært veldig morsomt om filmen hadde fått distribusjon i USA. Men all europeisk film er smal for Amerika, sier filmprodusent Jacobsen.

Her kan du se Birger Vestmo anmelde filmen Max Manus: