– Vil ha bybane i Trondheim

Hilde Opoku fra Miljøpartiet de Grønne om komplementærfarger og kollektivtransport i dagens utspørring. Les oppsummeringen her!

(Hallo P3): Grønt er skjønt! Eller?

MDG-krølltopp og partirepresentant Rasmus Hansson hadde ikke anledning til å møte opp hos Hallo P3 i dag, men ble erstattet av en velartikulert Hilde Opoku.

Miljøpartiets talsperson hadde ikke overraskende fokus på å redusere det materielle forbruket, men nevnte også kortere arbeidsdager og grønnere transport som sine fanesaker (blant annet bybane i Trondheim). Men hva med den helhetlige politikken?

Vi må akseptere at noen fortsatt må bruke bilen

Hovedspørsmålet fra programleder Tuva Fellman til Miljøpartiet de Grønne ble hvordan partiet forholder seg til andre politiske saker, som hvorvidt Norge skal trappe ned oljenæringa. Det er MDG for – på sikt.

Når det gjelder eldreomsorgen er Miljøpartiet for private aktører som supplement til vanlig offentlig drift, med mindre de private aktørene er kommersielle. Nei til økonomisk motivert eldreomsorg fra den kanten, altså.

Nevnte vi forresten at Miljøpartiet er såkalt blokkuavhengige – det vil si, verken på den ene eller andre siden av det politiske spektrum? For MDG står det altså ikke mellom rødt og blått, men «grønt og grått».

Hva skal man si om det, da?

Når kommer tv-serien om miljøpolitikken i Norge? (Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix)
Når kommer tv-serien om miljøpolitikken i Norge? (Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix)


Når Tuva fyrer av «10 kjappe» i retning Opoku, får vi egentlig ikke lære så mye mer – annet enn at MDG sier nei til dagens eiendomsskatt, at det er ulike forskjeller mellom ulike kommuner (!) og at hun har sett litt på «Orange is the New Black».

Her er også et ja til sprøyterom fra MDG og et «Cola fremfor Pepsi Max» fra Opoku. Det ble dessverre ikke tid til alles kjære telefonliste-segment i dag.

Se klippet under

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5hWDH1euVYI&w=560&h=315]