Mercury i 2014

Freddie Mercury-filmen med Sacha Baron «Borat» Cohen er nå bekrefta for 2014.

For et par år siden ble det klart at filmskapere endelig hadde klart å forhandle seg fram til å bruke musikken til Queen i en film om deres legendariske vokalist, Freddie Mercury. Det har også en stund vært klart at komikeren Sacha Baron Cohen, best kjent for figurer som «Borat» og «Ali G» og ikke minst «Brüno», skal gestalte den avdøde vokalisten.

Det er Queen-gitarist Brian May som nå bekrefter at «brikkene begynner å falle på plass» i forhold til en kommende Freddie Mercury-film. Foto: NTB Scanpix / Joel Ryan, AP Photo.
Det er Queen-gitarist Brian May som nå bekrefter at «brikkene begynner å falle på plass» i forhold til en kommende Freddie Mercury-film med Sacha Baron Cohen i hovedrollen. Foto: NTB Scanpix / Joel Ryan, AP Photo.

«Bitene faller på plass»

Vi har imidlertid venta på den endelige bekreftelsen på hvordan filmen vil bli, og ikke minst når den kommer.

Nå er det klart at verket skal være klart for visning tidlig i januar 2014. Det bekrefter Queen-gitarist Brian May i en post på sin egen hjemmeside.

«Bitene faller nå på plass, selv om vi er noe forsinka. Filmingen vil starte til våren, med Sacha Baron Cohen som Freddie. Filmen skulle bli klar tidlig i 2014», skriver han blant annet.

Ifølge Consequence of Sound skal Peter Morgan, blant annet kjent for The Queen og Frost/Nixon, skrive manus sammen med de gjenlevende medlemmene av bandet – Brian May, John Deacon og Roger Taylor.

Synge eller mime?

Det er ennå ikke kjent om Sacha Baron Cohen faktisk sjøl vil synge, eller om han bare vil «mime» til opptak av Mercury. Bandets gjenværende medlemmer virker imidlertid å være rimelig tett involvert i prosjektet.

Filmens handling vil ta for seg årene da bandet Queen ble skapt på starten av 70-tallet. Handlingen vil kulminere med Live Aid i 1985 og fokusere på Mercurys seksualitet og det faktum at han var en av de første virkelig berømte ofrene for Aids.

Produsent for filmen er Graham King. Han sier til Digital Spy at filmens arbeidstittel er Mercury.

Se et kort intervju med King her: