Metal-vokalist siktet for drap

Randy Blythe i Lamb of God risikerer fengsel etter dødsfall.

Vokalisten i det amerikanske metalbandet er siktet for å ha drept en tilskuer i Tsjekkia. Tidligere har han vært fem uker i fengsel for samme hendelse, men ble løslatt etter å ha betalt en kausjon på nesten 2,4 millioner kroner.

Les: Løslatt mot kausjon

Omdiskutert

Under en konsert i 2010 skal tilskueren gjentatte ganger gått opp på scenen til bandet. Vedkommende skal ha blitt dyttet ned fra scenen og deretter slått seg kraftig. Tilskueren døde senere av hjerneblødning, noe som kan ha vært forårsaket av fallet. Det er ikke bare årsaken til dødsfallet som er usikker, men også hvem som egentlig dyttet. Noen tilskuere har til og med lagt ut videoer på YouTube som visstnok skal vise Randy Blythe sin uskyld.

– Selv om det er trist at en fan av Lamb of God dør, så føler jeg på ingen måte at Randy gjorde noe galt. Han oppførte seg profesjonelt med tanke på hvor mange fans som brøyt seg opp på scenen, skriver bandets manager Larry Mazer i en pressemelding.

Uoversiktelig

Arrangørene har i ettertid innrømt at sikkerheten var for dårlig under konserten, og at alt for mange kom seg opp på scenen. Dette har ført til at andre konsertarrangører også revurderer sikkerhetstiltakene sine.

Les: Mot strengere konsertregler

– Bare fordi du har kjøpt en konsertbillett, så gir det ikke deg tillatelse til å springe opp på scenen, fortsetter Mazer.

Randy Blythe risikerer mellom fem og ti års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Vokalisten har sagt at han vil reise tilbake til Tsjekkia for å renvaske navnet sitt.

Lamb of God – Desolation