Metallica: – Ikke bruk musikken vår

Mannen som drepte Osama bin Laden avslører kontakt med metallbandet.

Soldaten som avlivet terroristen Osama bin Laden i 2011 har uttalt at Metallica tok kontakt med den amerikanske militærstyrken i Irak. Metallgruppen ba dem om å slutte å bruke deres musikk som virkemiddel for å ødelegge psyken til fengslede i landet USA invaderte i 2003. Den anonyme soldaten uttaler seg nå i en stor reportasje i magasinet Esquire.

Jeg brukte Demon Hunter-effekt da jeg drepte bin Laden

Byttet til kristenmetal

– Da vi startet krigen i Irak, pleide vi å bruke musikken til Metallica for å «myke opp» mennesker før vi avhørte dem. Men bandet fikk nyss i opplegget og insisterte på at vi skulle slutte med det siden de «ikke ønsket å promotere vold», sier han til magasinet. Vedkommende som var tilknyttet den amerikanske spesialstyrken Navy SEALs, uttaler videre at han mener bandet først og fremst bør feie for egen dør, siden de har et album som heter Kill ‘Em All.

Metallicas siste studioutgivelse heter Death Magnetic og ble sluppet i 2008. Med dette har de solgt over hundre millioner album på verdensbasis.

James Hetfield. (Foto: NTB Scanpix, AP, Nousha Salimi)
James Hetfield. (Foto: NTB Scanpix, AP, Nousha Salimi)

Likefullt ble Los Angeles-legendenes ønske innfridd. Da det var full stans med toner fra den hardtslående gruppen, tydde militær-gjengen til et annet band; Det kristne metalbandet Demon Hunter ble det foretrukne kontentumet for forspillet før avhør.

Sjekk Metallicas Youtube-side

Trodde han hørte «lyden av Satan»

I motsetning til Metallica, satte Demon Hunter pris på bruken av deres musikk. Gruppen fra Seattle tok kontakt med gjengen i Midtøsten og støttet virksomheten, forklarer soldaten videre til magasinet.

– De sendte oss CD-er og bandeffekter. Jeg brukte Demon Hunter-effekter på hvert eneste oppdrag. Jeg brukte det til og med da jeg drepte bin Laden, sier den frittalende, men anonyme soldaten.

Men dette er ikke første gang Metallica blir koblet opp mot det amerikanske militæret. I 2008 ble vokalist og frontfigur James Hetfield konfrontert med rapporter om bruk av Metallicas musikk som et middel mot Mohammed al-Qahtani på Guantanamo Bay i Cuba. al-Qahtani er sterkt forbundet med angrepene 11. september 2001. Da ble bandets «Enter Sandman» brukt i forhørene og fangen angivelig brøt sammen fordi han trodde det var «lyden av Satan».

I et intervju med den tyske TV-kanalen 3SAT sa Hetfield at han var delt i saken. – Jeg er litt stolt, men samtidig bekymret for at Metallica skal bli forbundet med et politisk standpunkt. Metallica forsøker å være så apolitiske som mulig, sa Hetfield den gang.