– Michael Jackson lærte meg å synge

Kjendisnorge sørger over popkongen.

En av verdens desidert største inspirasjonskilder i musikkbransjen har gått bort, og hele verden er i sorg. P3 nett har snakket med både det norske folk og kjente musikkpersonligheter om hvordan de opplevde nyheten.Norske musikkpersonligheter i sorg
– Det er veldig trist, men jeg tror hans tid hadde kommet. Jeg tror at han har gjort hva han kan i livet sitt, sier Mira Craig.

Michael Jackson var Mira Craigs idol. (Foto: NRK og SCANPIX)
Michael Jackson var Mira Craigs idol. (Foto: NRK og SCANPIX)
Michael Jackson var Mira Craigs store idol som liten, og Mira hadde alle albumene hans.

– Det er Whitney Houston og Michael Jackson som har vært min største inspirasjon og som har lært meg å synge. De er de eneste artistene jeg hadde alle albumene til da jeg var liten!

Trodde ikke det var sant
– Jeg fikk vite om dødsfallet i går natt, men trodde liksom ikke at det var sant, men nå har det gått opp for meg. Jeg ble litt trist i går natt, men ble faktisk ikke lei meg. Jeg tenkte bare at hans tid hadde kommet, sier Mira Craig.

Samsaya sørger over popkongen (Foto: Brede Røsjø, NRK)
Samsaya sørger over popkongen (Foto: Brede Røsjø, NRK)

– Jeg har grått og sovet lite
– Jeg er bare utrolig lei meg! Satt på nettet i går kveld og leste forskjellige blogger, og så at det kom en hel del rykter. Da beskjeden om at Michael Jackson var død ble jeg helt fra meg. Jeg har grått en del og sovet lite i natt, forteller en trist Samsaya til P3 nett i dag.

Stort forbilde
-Jeg tror ikke jeg skjønte selv hvor stor fan jeg egentlig var. Jeg har hørt mye på musikken hans og sett opp til han både som låtskriver, danser og sanger. M.J. hadde et enormt talent, og jeg syns det er forferdelig trist at neste generasjon ikke får oppleve ham i live, men jeg er sikker på at han vil fortsette å inspirere i lang tid framover. Jeg er rett og slett bare veldig lei meg, sier Samsaya.

Alexander Rybak. (Foto: NRK)
Alexander Rybak. (Foto: NRK)

Alexander Rybak er også opprørt over det som har skjedd og kom med en kort kommentar til P3 nett.
– Når man lever i samme tid som en legende, er det vanskelig å forestille seg at han skal dø. Det setter virkelig ting i perspektiv! Min favorittlåt av Michael Jackson er Privacy.

Hadde bestilt billett
Øystein Greni fra Big Bang hadde bestilt billetter til en av konsertene i London sammen med flere kompiser, og hadde virkelig begynt å glede seg til det store øyeblikket.
– Jeg er veldig deppa, hadde håpet på en drit bra konsert i London! Han er så jævlig begavet! Han er den artisten som har gledet flest mennesker, så det er på mange måter slutten av en epoke, sier Greni.

I sjokk
– Jeg tror han i ettertid kommer til å representere et klimaks i musikkhistorien. Jeg fikk vite at han var død på kvelden i går, men visste at han var sendt til sykehuset tidligere på dagen, så det kom ikke som noe sjokk. Det er veldig, veldig trist. Men på den annen side har han ikke levd et ubetydelig liv, og har spredd mye glede. Vi får heller fokusere på alt det flotte han har gjort, og være glad for den personen han har vært, sier Big Bang vokalisten.

Charlotte Thorstvedt. (Foto: SCANPIX)
Charlotte Thorstvedt elsker sangene til MJ.(Foto: SCANPIX)

Elsket musikken hans
X-faktor aktuelle Charlotte Thorstvedt er også veldig trist over nyheten.
– Det kom som et sjokk på meg! Jeg fikk ikke vite at han var død før i morges da ei venninne ringte og sa det i en bisetning. Jeg tror det kom som et sjokk på de fleste. Selv om Charlotte ikke har vært blodfan av popidolet, har hun alltid elsket sangene hans.

– Jeg tror musikken hans vil leve videre lenge. Har hørt masse på låtene hans og synes han var en fantastisk artist, forteller Charlotte.

Fikk vite det på fisketur
– Jeg var på fisketur i går så ringte Thomas og fortalte at han var død. Det var veldig merkelig. Det er det samme som om Madonna eller Paul McCartney skulle dødd liksom. Han er jo en av de virkelig store! Det skjedde så plutselig og det var veldig trist. Ble litt tom inni meg og begynte å tenke. Jeg satt liksom der i fiskebåten og så utover havet, det føltes veldig nærme, men allikevel så fjernt, sier Eva Weel Skram.

8 Responses to “– Michael Jackson lærte meg å synge”

 1. John Kjensberg

  Jeg ble vel bitte litt trist, men ikke så veldig. Jeg har hørt en del musikk av og med ‘Jacko’, og jeg vet om hva han iflg. rykter & rettsaker har bedrevet, og der har ‘Mr. Jacko’ ikke min medfølelse! Men at han kunne synge å danse – det skal ingen ta i fra ham! Det var vel, for å si det rett ut, en “gude-gave” han hadde fått der! Har sett noen ‘musikk-videoer’ med ‘Jacko’ han var dyktig i det han gjorde der. Mere har jeg ikke å si. En Epoke er over, men jeg tror nok hans musikk & sang vil leve videre!

 2. Alex

  *og jeg vet om hva han iflg. rykter & rettsaker har bedrevet*
  Uff, så fryktelig dumt sagt. Hvis du *vet* det så fikk du kanskje med deg at han ble frikjent på alle områder? Spar dine mindre intellektuelle fraser til noen andre nyheter er du snill.

 3. Christian

  Mira: You’re not worthy a statement like that!! Michael lærte meg å synge lissom..

 4. Ida

  Klarer ikke Norge å lage ETT BRA PROGRAM for en gangs skyld?! Mannen er død, og det de klarer å komme opp med, er syke, uopplyste mennesker som ikke klarer å si annet enn det de har hørt av media, som har twista historier opp og i mente i 25 fuckings år!! Når en person dør, uansett hvem de er, fortjener de respekt, og at folk skal tro på de gode ryktene til det motsatte er bevist. Greit med ytringsfrihet, men faen, jeg blir pisst!! Kan ikke noen la den mannen leve i fred, og drite i å trykke programmer etter at folk har dødd der idiotiske mennesker som aldri hadde gjort noen research i helvete, snakker som om de har vett til det.

  Jeg skal gi en liten tale her jeg: Michael Jackson ble FRIKJENT, og i følge en god regel er man uskyldig inntil det motsatte er bevist. Alle mennesker er ikke like, og det jeg syns er det aller mest patetiske her i verden, er mennesker som skal være så fuckings “normale” hele tiden. Folk tar alt de hører for god fisk, og jeg håper virkelig de folka i den videoen (særlig han gjøken med stråhatten) finner det for godt å ta til vett, og hører selv hvor tåpelig det han sier høres ut!

  Takk for meg

 5. Ida

  Og jeg har mer å komme med!! Her kommer noen grunner som BEVISER at Michael Jackson var 100% uskyldig:

  1) Hvis Michael Jackson var skyldig, hvorfor skulle han ha invitert Martin Bashir, en journalist, hjem til seg for å filme et potensielt nytt offer?

  2) Michaels kausjon var på 3 millioner dollar. En drapsmistenkt får kausjon på bare 65 000 dollar. Pressen fortalte hele tiden at Michael Jackson var blakk, så hvorfor er kausjonen så høy? Som om det er et sted i verden er Michael Jackson ikke er kjent og kan løpe vekk og gjemme seg?

  3) Hvis du var overbevisst om at sønnen din var misbrukt, ville du ha gått på shopping for advokater først, og vært fornøyd med bare pengene, eller gått rett til politiet?

  4) Moren ble under rettsakene gift med en eksmarinesoldat, som tilfeldigvis også het Jackson til etternavn. Moren tok også dette etternavnet. Ville du ha byttet navn så du het det samme som din sønns voldtektsmann?

  5) En konspirasjon kan ikke bli oppført alene. Du trenger to eller flere mennesker involvert. Hvorfor dømmer de bare Michael?

  6) Dere som påstår dette; hvilke gode argumenter har dere for at han gjorde dette, annet enn det som står i media?

  7) Hvilken pedofil sier: “I love children”…? De fleste pedofile jobber organisert, og later til å knapt vite hva et barn er.

  8) Hvorfor tror dere noen vil gi så mye penger til veldedighet, mer enn noen annen artist i verdenshistorien, og deretter gå og misbruke barn? Michael Jackson tilbragte noen år sammen med en gutt på åttitallet som hadde AIDS, som hadde fått det via en blodsykdom… Denne gutten var totalt utstøtt av samfunnet, og Michael Jackson støttet både han og familien igjennom hele denne perioden.

  9) Har dere sett den public-forsvarstalen Michael Jackson holdt i 1993? Selvsagt har ikke dere det. Den bør sees! Syns dere det ser ut som han faker eller juger i den? I såfall er han en innmari god skuespiller også.

  10) Har dere hørt båndopptaket av Evan Chandler som sier: “If I go through this I win big time and they will be destroyed forever” angående pedofilianklagene i 1993? Den bør dere høre, den får Sauron i “Ringenes Herre” til å virke koselig!

  11) Støtter dere ærlig talt Jordan Chandler, Evan Chandler, Martin Bashir, Diane Sawyer, Gavin Arvizo, Janet Arvizo, TOM SNEDDON og alle dem da?! Se på dem, og så ser dere dollar-tegn i øya på dem!! De var garantert bare ute etter pengene… men dere har vel gjort så lite research at dere ikke engang vet hvem sistnevnte er.

  12) Vei det opp mot hverandre: MJ eller the accusers. Hvem er det mest sannsynlig at juger?

  13) Hvis det hadde vært sannsynlig at han var pedofil, tror dere han hadde fått beholde alle ungene sine uten noe bråk rundt det?

  14) Husk: MJ var i rampelyset i 45 år! Hva slags barndom er det? Han fant igjen barndommen i barn. La det være sånn da, du er ikke pedofil for det! Jeg tror ingen av dere kan forestille dere hvordan det er for et barn å aldri kunne leke!

  15) Gjør research før dere dømmer!!!! Det er INGENTING som tyder på at han er pedofil! Og hvis dere mener det er det og jeg har feil: Prove it! USA: Innocent until proven guilty. Vi bor ikke i USA, men det er en god regel 😉

 6. Charlotte Love Michael!

  Jeg sitter ennå og gråter og jeg hadde bestillt billetter til “This is it” i London med Kjæresten min og noen venner og noen andre jenter jeg kjenner ville at jeg skulle være med på en kosert som de også skulle på fordi jeg er så urtolig stor fan av han! Utrolig nok har jeg møtt han i Tyskland for en del år siden, jeg sto og gråt på skulderene han og han kjente meg igjen fra HiStory Turnèen i Norge fra 1997 på Valle Hovin den 19 August. (Jeg sto på første rad). Han var en utrolig hygglig mann og jeg smeltet helt da det gikk opp for meg etter jeg hadde snakket med han i noen minutter at det virkelig var Michael!… Det er helt umulig og beskrive hvordan jeg har det akkuratt nå, Jeg ble helt knust når jeg fikk vite at han døde. Folk jeg kjenner ser på meg at det er noe som ikke er helt bra hos meg.

  Klem fra en av Michael’s største fan, Charlotte
  I Will Never Forget You Michael!! <333

 7. Ida

  Heldige deg, Charlotte, som faktisk fikk møtt han!!
  He will live forever 🙂