– Michael Jackson lærte meg å synge

Kjendisnorge sørger over popkongen.

En av verdens desidert største inspirasjonskilder i musikkbransjen har gått bort, og hele verden er i sorg. P3 nett har snakket med både det norske folk og kjente musikkpersonligheter om hvordan de opplevde nyheten.Norske musikkpersonligheter i sorg
– Det er veldig trist, men jeg tror hans tid hadde kommet. Jeg tror at han har gjort hva han kan i livet sitt, sier Mira Craig.

Michael Jackson var Mira Craigs idol. (Foto: NRK og SCANPIX)
Michael Jackson var Mira Craigs idol. (Foto: NRK og SCANPIX)
Michael Jackson var Mira Craigs store idol som liten, og Mira hadde alle albumene hans.

– Det er Whitney Houston og Michael Jackson som har vært min største inspirasjon og som har lært meg å synge. De er de eneste artistene jeg hadde alle albumene til da jeg var liten!

Trodde ikke det var sant
– Jeg fikk vite om dødsfallet i går natt, men trodde liksom ikke at det var sant, men nå har det gått opp for meg. Jeg ble litt trist i går natt, men ble faktisk ikke lei meg. Jeg tenkte bare at hans tid hadde kommet, sier Mira Craig.

Samsaya sørger over popkongen (Foto: Brede Røsjø, NRK)
Samsaya sørger over popkongen (Foto: Brede Røsjø, NRK)

– Jeg har grått og sovet lite
– Jeg er bare utrolig lei meg! Satt på nettet i går kveld og leste forskjellige blogger, og så at det kom en hel del rykter. Da beskjeden om at Michael Jackson var død ble jeg helt fra meg. Jeg har grått en del og sovet lite i natt, forteller en trist Samsaya til P3 nett i dag.

Stort forbilde
-Jeg tror ikke jeg skjønte selv hvor stor fan jeg egentlig var. Jeg har hørt mye på musikken hans og sett opp til han både som låtskriver, danser og sanger. M.J. hadde et enormt talent, og jeg syns det er forferdelig trist at neste generasjon ikke får oppleve ham i live, men jeg er sikker på at han vil fortsette å inspirere i lang tid framover. Jeg er rett og slett bare veldig lei meg, sier Samsaya.

Alexander Rybak. (Foto: NRK)
Alexander Rybak. (Foto: NRK)

Alexander Rybak er også opprørt over det som har skjedd og kom med en kort kommentar til P3 nett.
– Når man lever i samme tid som en legende, er det vanskelig å forestille seg at han skal dø. Det setter virkelig ting i perspektiv! Min favorittlåt av Michael Jackson er Privacy.

Hadde bestilt billett
Øystein Greni fra Big Bang hadde bestilt billetter til en av konsertene i London sammen med flere kompiser, og hadde virkelig begynt å glede seg til det store øyeblikket.
– Jeg er veldig deppa, hadde håpet på en drit bra konsert i London! Han er så jævlig begavet! Han er den artisten som har gledet flest mennesker, så det er på mange måter slutten av en epoke, sier Greni.

I sjokk
– Jeg tror han i ettertid kommer til å representere et klimaks i musikkhistorien. Jeg fikk vite at han var død på kvelden i går, men visste at han var sendt til sykehuset tidligere på dagen, så det kom ikke som noe sjokk. Det er veldig, veldig trist. Men på den annen side har han ikke levd et ubetydelig liv, og har spredd mye glede. Vi får heller fokusere på alt det flotte han har gjort, og være glad for den personen han har vært, sier Big Bang vokalisten.

Charlotte Thorstvedt. (Foto: SCANPIX)
Charlotte Thorstvedt elsker sangene til MJ.(Foto: SCANPIX)

Elsket musikken hans
X-faktor aktuelle Charlotte Thorstvedt er også veldig trist over nyheten.
– Det kom som et sjokk på meg! Jeg fikk ikke vite at han var død før i morges da ei venninne ringte og sa det i en bisetning. Jeg tror det kom som et sjokk på de fleste. Selv om Charlotte ikke har vært blodfan av popidolet, har hun alltid elsket sangene hans.

– Jeg tror musikken hans vil leve videre lenge. Har hørt masse på låtene hans og synes han var en fantastisk artist, forteller Charlotte.

Fikk vite det på fisketur
– Jeg var på fisketur i går så ringte Thomas og fortalte at han var død. Det var veldig merkelig. Det er det samme som om Madonna eller Paul McCartney skulle dødd liksom. Han er jo en av de virkelig store! Det skjedde så plutselig og det var veldig trist. Ble litt tom inni meg og begynte å tenke. Jeg satt liksom der i fiskebåten og så utover havet, det føltes veldig nærme, men allikevel så fjernt, sier Eva Weel Skram.