Mick Jagger får skylden for Brasil-tap

Rockevokalisten har fått kallenavnet «Dommedagsengelen» av opprørte brasilianere, og blir beskyldt for å føre med seg dårlig fotball-hell. Her er bevisene!

Heldigvis sa Mick Jagger ingenting om Norges sjanser for å kvalifisere seg til 2016-EM da The Rolling Stones spilte i Telenor Arena i år. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Heldigvis sa Mick Jagger ingenting om Norges sjanser for å kvalifisere seg til 2016-EM da The Rolling Stones spilte i Telenor Arena i år. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

The Rolling Stones-vokalist Mick Jagger har ifølge NME fått skylden for Brasils rekordstore 7-1 tap mot Tyskland i semifinalen på tirsdag.

Les også: Brasil ydmyket

70-åringen har flere ganger gått ut offentlig og støttet landslag, som deretter taper viktige kamper kort tid etterpå. Brasil-tapet betyr at Jagger nå har brakt med seg uhell i hele sju VM-kamper på rad, helt siden trenden begynte under VM i Sør-Afrika i 2010.

«Dommedagsengelen»

Brasilianske fans var godt kjent med ulykkesrekken også før semifinalen. Flere brasilianske supportere tok med seg pappfigurer av Jagger, ikledd landslagsdraktene til motstanderlaget, allerede før oppgjørene mot Chile, Colombia og Tyskland.

Les også: Hør årets VM-låt

Det hjalp altså ikke i semifinalen i Belo Horizonte mot Tyskland. Grunnen til det er kanskje fordi Mick Jagger og hans sønn Lucas var på tribunen for å se oppgjøret. Selv om rockestjernen hadde på seg en nøytral England-caps under kampen, er hans 15 år gamle sønn Lucas brasiliansk.

7-1 tapet er det største i Brasils fotballhistorie, og det største tapet i en VM-semifinale noensinne. Det har blant annet ført til at Jagger har fått kallenavnet «Dommedagsengelen» av opprørte brasilianere, mens TV-stasjonen R7 kaller han for «den største ‘jinxen’ i historien». En «jinx» er en person eller gjenstand som bringer med seg ulykke.

Oppgjørene Jagger skal ha «jinxet»

VM i Sør-Afrika 2010

  • Jagger var på tribunen og så hjemlandet England tape 4-1 mot Tyskland i 8-delsfinalen.
  • Deretter dro han sammen med tidligere president Bill Clinton for å se USA tape 2-1 mot Ghana i den samme runden.
  • I kvartfinalen tapte Brasil 2-1 mot Nederland. Også da var rockevokalisten på tribunen, ikledd en Brasil-trøye.
  • VM i Brasil 2014

  • Før årets fotball-VM startet spilte The Rolling Stones konsert i Lisboa, og da skal Jagger ha spådd at Portugal kom til å vinne turneringen. De ble slått ut i gruppespillet.
  • Jagger tweetet «lykke til»-meldinger til England før kampene mot Italia 14. juni og Uruguay 19. juni. De tapte begge 2-1.
  • 22. juni spilte The Rolling Stones konsert i Roma, to dager før det avgjørende oppgjøret mot Uruguay. Jagger forsikret publikum under konserten om at Italia kom til å vinne den kampen. De endte opp med å tape 1-0, og ryke ut i gruppespillet.