Millionmannen

Alan Walker, med sine millioner av strømminger og mystiske fremtredning, er det andre artistslippet til P3 Gull.

For litt under et år siden var det få som visste hvem Alan Walker var. I dag har «Faded», låten som gjorde han til en internasjonal stjerne, over 700 millioner visninger på YouTube. For å være helt eksakt, så har musikkvideoen altså 726,459,321 visninger i skrivende stund. Smak litt på det.

Nå er det klart at han skal spille live på årets P3 Gull 26. november.

MER OM P3 GULL: Cezinando er første artistslipp!

Blant godt selskap i Bergen

Fra soverommet i Fana har den engelskfødte bergenseren produsert låter i flere år. En vokalløs versjon av hitsingelen «Faded» ble publisert på YouTube et år tidligere og ble godt tatt i mot av «gamere» verden rundt. Da en ny versjon med Iselin Solheims røst ble gitt ut, føk låten rett til topps på VG Lista og kapret førsteplassen i 13 uker i strekk – kun én uke fra å være tidenes lengstlevende norske listetopp.

I sommer kom oppfølgeren, «Sing Me To Sleep», som er oppe i svimlende 117 millioner visninger. Han føyer seg også inn i rekken av andre suksessfulle soveromsprodusenter med oppstart i bydelen, sammen med Kygo og Sonny Alven.

Bratt karrierekurve

19-åringen har oppnådd mye på sin så langt korte karriere. Walker har spilt i mange av verdens kriker og kroker, fra Kina til Sverige. Han har underholdt publikum på flere av de største festivalene, blant annet Tomorrowland i Belgia og Lollapalooza i Tyskland. Her er en rekke andre milepæler i karrieren hans:

  • Varmet opp for Rihanna i Europa
  • «Faded» er en av de 100 mest sette videoene på YouTube
  • Tiesto likte «Faded» så godt at han remikset den – to ganger!
  • Stått for verdens mest etterspurte låt, da «Faded» toppet søkelistene på appen Shazam
  • Offisielt remikset Sias «Move Your Body» og Coldplays «Hymn For The Weekend»
  • Første norske artisten som har passert en halv milliard avspillinger på egen låt («Faded») på Spotify

I desember står India og Singapore for tur, men først er det P3s publikum som får oppleve den nye produsenten i aksjon. På scenen er vi vant til en Alan Walker med mørk hettegenser og tildekt ansikt, men P3 Gull har gjennom årene bydd på mange overraskelser. Hvem vet hva som skal skje den 26. november?

Se Alan Walker fremføre «Sing Me To Sleep» og «Faded» på VG-lista Topp 20:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Cv0q056lL0Y&w=100&h=100]

LES MER: Slik var P3 Gull i fjor