Mimeanklager mot Eminem

En opptreden i helgen førte til kritikk av Eminems angivelige miming, men en talsperson insisterer på at han rappet live. Se klippet her og bedøm selv!

Eminem besøkte i helgen det populære amerikanske TV-programmet Saturday Night Live for å promotere sitt nye album The Marshall Mathers LP 2.

Der fremførte han låtene «Berzerk» og «Survival» – begge hentet fra rapveteranens åttende album, som ble sluppet tidligere denne uken.

Brukte vokalspor

Mange seere gledet seg veldig til opptredenen hans, men reaksjonene etterpå var blandede. Fremføringen av «Berzerk» førte til at flere konkluderte med at Detroit-rapperen mimet til teksten.

Se klipp fra da Eminem fremførte «Berzerk» på Saturday Night Live:

Etter å ha fått mye kritikk for angivelige mimingen på Saturday Night Live, har en talsperson for Eminem sett seg nødt til rykke ut for å forsvare opptredenen. Han sier til flere kjendisnettsteder at Eminem rappet live, men brukte et vokalspor under sin egen vokal.

– Han bare liker denne lyden, og hvis du hører på albumene hans er de gjort på samme måten, sa talspersonen til TMZ.

Selger bra

The Marshall Mathers LP 2 klarte ikke å overbevise P3s anmelder, som trillet terningkast tre til albumet. Men til tross for enkelte lunkne plateanmeldelser, selger albumet bra.

Ifølge Billboard suser det i sin første uke opp på toppen av albumlisten, og er med sine over 700 000 solgte kopier årets nest mestselgende album i førsteuken, kun slått av Justin Timberlakes The 20/20 Experience.

Den 41 år gamle rapperen gjør det også stort med den Rihanna-gjestede singelen «The Monster», som for øyeblikket er B-listet på P3.

Men selv om albumet hevder seg på hitlistene, har det også fått kritikk for å inneholde enkelte nedsettende tekster, som førte til at Eminem var nødt til å rykke ut og fortelle at han ikke er homofob.

Hva mener du om å bruke hjelpemidler når man skal opptre live? Si din mening i kommentarfeltet!

Hør Eminem ft. Rihanna – «The Monster»: